Acasa InternationalExterne Sotia premierului japonez: Nu e bun sa conduca natiunea

Sotia premierului japonez: Nu e bun sa conduca natiunea

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Premierul nipon Naoto Kan nu stie sa se imbrace, nu poate gati si este modest din punct de vedere intelectual, iar acesta nu este verdictul oponentilor politici ai acestuia, ci al inganduratei lui sotii, relateaza Telegraph in editia sa electronica de joi.


Naoto Kan se lupta sa-si recastige credibilitatea de ieri, dupa ce sotia sa, Nobuko, a facut un pas neobisnuit, acela de a publica o carte in care prezinta lipsurile sotului ei. Iar lista este lunga. “Ma intreb ‘Este OK faptul ca acest om e premier?’ – asta pentru ca il cunosc atat de bine”, spune ea in cartea intitulata “Ce naiba se va schimba in Japonia dupa ce tu devii premier?”. In opinia doamnei Kan, sotul sau nu este potrivit sa conduca natiunea. “Multi din actuala lume politica sunt de categorie usoara. Lui Kan ii place sa fie in teren. Cred ca i s-ar potrivit mai bine sa dea indicatii la fata locului in locul altora”, se lamenteaza sotia premierului nipon.

El si-a ratat primul discurs ca premier si aparitiile sale publice au fost groaznice, adauga ea. “Chiar membra a familiei fiind, nu-i pot da o nota de trecere pentru discursul sau politic sau pentru sesiunea de intrebari si raspunsuri de dupa ce a devenit premier”, subliniaza ea. Kan, 63 de ani, are mari lipsuri si pe frontul domestic: “Nu este deloc interesat de moda si nu poate prepara nici cele mai simple feluri de mancare din cauza educatiei proaste pe care eu si mama lui i-am dat-o”. Dupa cum indica si cartea, Nobuko este o sotie de politician absolut nonconformista. In varsta de 64 de ani, ea refuza sa i se spuna “prima doamna” si a declarat, cand sotul ei a preluat functia: “Voi face tot ce voi putea in calitate de sotie, dar as vrea si sa-mi pastrez libertatea”.

Kan – poreclit “Kan cel iritabil” dincauza temperamentului sau – o caracterizeaza pe sotia sa ca fiind “opozitia de acasa”. Ea a punctat la un moment dat: “Cand Kan era inca in opozitie, rabufnea la adresa politicienilor la putere, in sedintele parlamentare. Privind secenele acelea la televizor, ma gandeam ‘Este exact ceea ce eu ii fac eu acasa’”. Cuplul, care are doi copii, s-a casatorit in 1971, dar relatia lor a fost testata in 1998, cand s-a aflat ca domnul Kan avea o aventura. El a marturisit ulterior presei ca sotia sa l-a mustrat aspru, spunandu-i: “Esti un idiot!”.

0 comentariu

FORESKIN 13-04-2010 - 20:27

..si jidovu’ ala smecher – cica ecologist.. cu excrocheria de ETS… Cica „reducem temperatura.. ” He..he..Aruncati-l in vulcanul ala din Islanda… ca poate se raceste…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS