Acasa InternationalExterne Spania: Două decese cauzate de virusul A H1N1, confirmate

Spania: Două decese cauzate de virusul A H1N1, confirmate

scris de C.S.
0 afisari

Autoritățile spaniole au confirmat două decese provocate de infectarea cu virusul gripei A H1N1, alte 49 de persoane infectate fiind, în prezent, internate în nordul țării.

Gripa A H1N1 a făcut două victime, în nordul Spaniei. (foto: descopera.ro)

Moartea unui bărbat în vârstă de 62 de ani, sâmbătă, într-un spital din Torrelavega, în Cantabria, a fost anunţată marţi de Guvernul regional după ce un laborator a confirmat că decesul a fost provocat de virusul A H1N1.

Şase persoane infectate cu acest virus se află în continuare în spital la Santander, dintre care trei sunt la terapie intensivă.

Cu puţin timp înainte, Guvernul regional din Aragon a anunţat decesul unui bărbat în vârstă de 76 de ani într-un spital din Zaragoza, „infectat cu virusul A H1N1 şi care suferea şi de alte boli”.

Un număr de 43 de persoane au fost spitalizate marţi în această regiune, dintre care 18 sunt la terapie intensivă.

Autorităţile cer de mai multe zile populaţiei să nu se îngrijoreze, iar ministrul regional al Sănătăţii, Ricardo Olivan, a amintit că persoanele bolnave nu erau vaccinate şi sufereau anterior şi de alte boli care au antrenat complicaţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult