Acasa InternationalExterne Spania, reacție iritată după ce Marea Britanie a impus restricții pentru turiștii care vin din această țară

Spania, reacție iritată după ce Marea Britanie a impus restricții pentru turiștii care vin din această țară

scris de Misu Andrei
73 afisari

Spania a avut o reacție de iritare, duminică, după ce Marea Britanie a anunțat că impune izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din această țară. Decizia autorităților de la Londra este de natură să afecteze turismul din Spania, întrucât mulți cetățeni britanici preferau să-și petreacă vacanțele în această țară.

Marea Britanie și-a motivat decizia prin creșterea cazurilor de noi infectări cu SARS-CoV-2 în Spania. Numărul cazurilor de COVID-19 s-a triplat în Spania în ultimele două săptămâni, mai ales în Catalonia, o importantă regiune turistică, şi în regiunea învecinată Aragon.

 Cu toate aceastea, guvernul de la Madrid susține că Spania este o țară sigură.

„Spania este o ţară sigură. La fel ca alte ţări europene, Spania are noi focare. Nu este ceva neobişnuit. Cel mai important este că Spania depune mari eforturi pentru a controla focarele”, a declarat ministrul spaniol de externe, Arancha Gonzalez Laya, potrivit Agerpres.

A doua destinaţie turistică mondială după Franţa, Spania speră să poată atrage suficienţi turişti, mai ales germani şi britanici, pentru a salva ce se mai poate din acest sezon estival.

Din cele peste 280 de focare de coronavirus monitorizate de autorităţi, cele mai grave sunt în oraşele Barcelona, Lerida şi Zaragoza.

Prin urmare, guvernul britanic a anunţat duminică reinstituirea măsurii izolării la domiciliu pentru 14 zile a persoanelor revenite din Spania, o decizie similară, cu o izolare de 10 zile, fiind luată de Norvegia, în timp ce Franţa a „recomandat insistent” cetăţenilor ei să evite călătoriile în Catalonia.

Tour-operatorul TUI a anulat toate zborurile care urmau să decoleze duminică spre Spania şi Insulele Canare.  Mii de britanici aflați acum în Spania vor trece de la plajă la carantină, când revin în țară. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult