Acasa InternationalExterne Spania: Sute de pompieri se luptă cu 15 incendii de pădure în nord

Spania: Sute de pompieri se luptă cu 15 incendii de pădure în nord

scris de Stefan Galai
1 afisari

Incendii  de padure în nordul Spaniei, care s-a confruntat cu cea mai secetoasă iarnă din ultimii 70 de ani.

Incendii în nordul Spaniei

Peste 500 de pompieri luptau miercuri împotriva a 15 incendii de pădure care au izbucnit în nordul Cantabriei, regiune aflată în nordul Spaniei, din cauza unei secete excepţionale, a anunţat guvernul regional.

Guvernul regional al Cantabriei a precizat într-un comunicat că opt bombardiere cu apă au participat la lupta împotriva incendiilor cele mai importante din apropierea oraşului Corrales de Buelna. Peste 150 de incendii au cuprins aproximativ 650 de hectare încă de vineri în regiunea Cantabria, informează Mediafax.

„Astăzi (miercuri) temperatura a fost ridicată iar rafalele de vânt slabe şi uscate şi-au schimbat des direcţia. Nicio schimbare nu este aşteptată în ceea ce priveşte condiţiile meteorologice din următoarele zile”, arată un comunicat al autorităţilor regionale.

Spania a cunoscut cea mai secetoasă iarnă din ultimii 70 de ani,conform serviciilor de meteorologie naţionale . Un pompier şi-a pierdut marţi viata  în Galicia, în nord-vestul Spaniei, luptând cu un incendiu de pădure.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult