Acasa InternationalExterne Spania, tara europeană în care oamenii vor putea călători gratis cu trenul

Spania, tara europeană în care oamenii vor putea călători gratis cu trenul

scris de Misu Andrei
92 afisari

După ce a redus la jumătate prețurile transportului public de stat, Spania a anunțat că unele călătorii cu trenul vor fi gratuite. Deciziile au fost luate din cauza creșterii prețului la combustibili și inflației, potrivit CNN.

Măsura va intra în vigoare începând cu luna septembrie și va fi valabilă în rețeaua publică de trenuri Renfe.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că biletele cu mai multe călătorii pentru trenurile locale și cele pe distanță medie vor fi gratuite de la 1 septembrie până la sfârșitul anului. Nu sunt însă incluse biletele cu o singură călătorie sau călătoriile pe distanțe lungi, potrivit postului public TVE. Biletele cu mai multe călătorii includ minimum 10 călătorii dus-întors.

„Această măsură încurajează utilizarea acestui tip de transport public colectiv pentru a garanta naveta zilnică cu un mijloc de transport sigur, fiabil, confortabil, economic și durabil, pe fondul circumstanțelor extraordinare ale creșterii constante a prețurilor la energie și combustibil”, a declarat Ministerul Spaniol al Transporturilor într-un comunicat.

Măsura a fost anunțată la scurt timp după ce guvernul spaniol s-a angajat să reducă cu 50% biletele pentru transportul public.

Spania nu este singura țară europeană care a luat măsuri pentru a reduce costurile transportului public.

Luna trecută, Germania a lansat un abonament pentru transportul public local și regional cu doar 9 euro pe lună. Abonamentul a fost lansat în iunie și poate fi folosit în toată țara, în mijloacele de transport local și regional – trenuri, autobuze și tramvaie. Schema de transport va fi valabilă până la sfârșitul lunii august.

La sfârșitul anului 2021, Austria a introdus un „bilet pentru climă” cu preț redus, valabil pentru toate mijloacele de transport public din țară, pentru a încuraja oamenii să-și lase mașinile acasă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult