Acasa InternationalExterne Spania va reduce treptat măsurile de izolare

Spania va reduce treptat măsurile de izolare

scris de Misu Andrei
100 afisari

Spania va începe în curând să reducă treptat măsurile adoptate în starea de urgență pentru a împiedica răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunțat premierul Pedro Sanchez. Totodată, premierul spaniol a cerut Parlamentului să aprobe cererea sa de a extinde starea de urgență până în 26 aprilie, informează CNN.
Autoritățile spaniole au anunțat astăzi 683 de morți în ultimele 24 de ore, ducând bilanțul total al victimelor la peste 15.000 de victime.

 

„Am atins vârful și acum începe procesul de scădere” a spus Sanchez joi în fața unui Legislativ aproape inexistent, deoarece majoritatea parlamentarilor lucrează de acasă.

Totuși, Sanchez a avertizat că întoarcerea la o viață normal se va face „treptat”, în funcție de severitatea actualei crizei de sănătate.

„Escaladarea situației a fost dificilă, va fel va fi și coborârea”, a spus Sanchez. „Ne confruntăm cu cea mai mare amenințare pentru planeta noastră de la gripa din 1918”, a adăugat premierul spaniol, explicând că întoarcerea la normal nu se va întâmpla doar în funcție de faze. „Ultimul lucru pe care ni-l putem permite este un pas înapoi, pentru că acest lucru ar însemna mai mult decât regres”, ar fi „o reîntoarcere” a virusului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult