Acasa InternationalExterne Spioni rusi din Transnistria, capturati pe teritoriul Ucrainei

Spioni rusi din Transnistria, capturati pe teritoriul Ucrainei

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Autoritatile ucrainene au retinut cinci membri ai serviciului de spionaj rusesc (FSB) la aproximativ 14 kilometri de sectorul transnistrean al frontierei cu Republica Moldova.

Potrivit Unimedia, care citeaza un articol al publicatiei ucrainene Zerkalo Nedeli, spionii rusi, care actionau in principal din Transnistria, au organizat o serie de atacuri impotriva Ucrainei si chiar au rapit un cetatean ucrainean. “Transnistria a ajuns principala sursa de actiuni criminale in acest colt al Europei, (…) pe acest teritoriu activeaza puteri autoproclamate, care se afla in dependenta politica totala fata de Federatia Rusa”, mai precizeaza publicatia. Autoritatile de la Kremlin au refuzat sa comenteze situatia, dar nu au negat informatiile aparute in presa ucraineana. Prin aceasta actiune, Moscova a violat intelegerile Comunitatii Statelor Independente (CSI), din 1992, care prevedeau inadmisibilitatea activitatii de spionaj intre membrii aliantei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult