Acasa InternationalExterne Spionii predati de Statele Unite, interogati de serviciile secrete ruse

Spionii predati de Statele Unite, interogati de serviciile secrete ruse

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Presa rusa sustine ca agentii rusi trimisi de Washington la Moscova, in cadrul unui schimb istoric de spioni, sunt detinuti intr-o incinta speciala apartinand serviciilor secrete, unde sunt supusi unor interogatorii, informeaza Mediafax.

“De la aeroport, au fost dusi direct la Iasenevo – in regiunea Moscova – unde se afla cartierul general al SVR”, serviciul de informatii externe, scrie marti cotidianul Moskovski Komsomolet, care citeaza o sursa din cadrul serviciilor speciale.

“Pentru moment, agentii lucreaza cu specialisti. Incearca sa clarifice cum a fost posibila compromiterea acoperirii”, a continuat aceasta sursa. Potrivit informatiilor cotidianului, acestia vor fi eliberati in saptamanile viitoare, daca ancheta conchide ca nu au comis erori grave in perioada in care au activat ca agenti in Statele Unite.

“Pentru a clarifica toate detaliile, interogatoriile sunt efectuate cu diverse feluri de teste, inclusiv cu detectorul de minciuni”, a precizat sursa citata. “Ceea ce se intampla nu ar trebui numit interogatoriu, in adevaratul sens al cuvantului. Dar daca se descopera ca au fost comise erori grave, spionii, angajati ai SVR, ar putea fi dati afara”, a adaugat aceasta.

0 comentariu

Viorica Ianc 12-04-2010 - 16:29

Sau pe la noi: juma-juma !

Pacat !

usla 13-04-2010 - 03:46

Adica, polonzii nu stiau ca aterizeaza pe un aeroport militar care dirijeaza NUMAI avioane de lupta RUSESTI ! Daca ar fi intrebat ar fi stiut si si-ar fi luat masuri. Daca, insa, organizarea misiunii s-a facut cum se facea la noi prin ’91-’93, atunci si merita soarta. Si mai este o intrebare: de ce nu au aterizat pe aeroportul civin, amplasat la Sud-ul orasului Smolensk? Oricum, pilotii nu erau la nivelul necesar pentru astfel de misiuni, fie si numai din punct de vedere psihic,daca au cedat presiunii de a ateriza…..Oricum, subiectul e prea mult mediatizat si parca ar trebui sa revenim la oile noastre…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult