Acasa InternationalExterne Spiritul Crăciunului în Cisiordania. Israelul a redus măsurile de securitate

Spiritul Crăciunului în Cisiordania. Israelul a redus măsurile de securitate

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Israelul a decis să reducă măsurile de securite din Cisiordania timp de o lună pentru a facilita pelerinajul de Crăciun în zonă.

Spiritul Crăciunului în Cisiordania. Israelul a redus măsurile de securitate (foto: israelmatzav.com)

Într-un comunicat militar publicat miercuri, 19 decembrie, se anunţă că începând de joi, 20 decembrie şi până la 20 ianuarie 2013, armata şi poliţia israeliană vor mobiliza efective suplimentare pentru a facilita trecerea la punctele de control din Bethleem a pelerinilor creştini, printre care şi palestinieni din teritoriile ocupate şi arabi israelieni. Aproximativ 20.000 de permise de intrare în Israel au fost acordate palestinienilor creştini din Cisiordania, iar 200 dintre aceştia pot tranzita prin aeroportul Ben Gourion din Tel-Aviv pentru a pleca în străinătate.

În cele din urmă, 500 de palestinieni creştini din Fâşia Gaza cu vârste sub 16 ani sau peste 35 de ani au fost autorizaţi să îşi viziteze familiile din Israel şi Cisiordania şi să participe la ceremonii religioase, se arată în comunicatul militar citat de mediafax. Diferitele culte creştine din Ţara sfântă sărbătoresc Crăciunul la date diferite, 24 şi 25 decembrie pentru romano-catolici şi începutul lui ianuarie pentru ortodocşii pe stil vechi. Oraşul palestinian Bethleem, unde s-a născut Iisus conform tradiţiei creştine, se află dincolo de bariera de securitate ridicată de Israel în Cisiordania.

2 comentarii

vasilescu 20-12-2012 - 09:44

Sarbatori Fericite tuturor formelor de crestini atat arabi cat si nearabi!

Giurgiu Crisan 22-12-2012 - 09:51

Palestinieni creștini! De ce oare se vorbeste asa de putin despre acest lucru?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult