Acasa InternationalExterne Spitale și mai multe zone civile, bombardate în Siria

Spitale și mai multe zone civile, bombardate în Siria

scris de Misu Andrei
147 Afisari

Avioane rusești de vânătoare au bombardat un depozit de gaze, o fabrică de ciment și mai multe orașe din nord-vestul Siriei, în apropiere de granița cu Turcia, după ce armata siriană a ucis șapte civili și a rănit 14 medici într-un atac asupra unui spital din zonă, scrie Reuters, citând martori de la fața locului și surse din rândul rebelilor.

Un depozit de gaze de lângă orașul Sarmada, provincia Idlib, a fost bombardat și zeci de TIR-uri încărcate cu bunuri de consum dintr-o parcare în apropiere de punctul de trecere a graniței Bab al Hawa au fost distruse în urma celui mai recent atac asupra capacităților care asigură activitățile economice într-o regiune în care trăiesc peste patru milioane de oameni.

Serviciile occidentale de informații afirmă că Rusia se află în spatele unui atac cu rachete care a avut loc în această lună și care s-a soldat cu incendierea a zeci de rafinării în apropiere de orașele al-Bab și Jarablus, într-o zonă controlată de rebeli, unde Turcia are o prezență militară semnificativă.

Purtătorul de cuvânt al Armatei Naționale, o alianță a rebelilor din nord-vest, susținută de Turcia, a declarat că Rusia, care sprijină guvernul de la Damasc, vrea să destabilizeze ultimul bastion al rebelilor din Siria și să întrerupă activitățile economice, dar atacurile nu semnalează un asalt iminent asupra provinciei Idlib.

„Atacuri aeriene ale Rusiei au loc în permanență, iar rachetele explodează în apropiere de zonele locuite de civili. Încearcă să creeze haos și confuzie”, a declarat maiorul Youssef Hamoud pentru Reuters.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult