Acasa InternationalExterne Spitalele s-ar putea confrunta cu „un şoc violent” în următoarele săptămâni

Spitalele s-ar putea confrunta cu „un şoc violent” în următoarele săptămâni

scris de Misu Andrei
153 Afisari

Spitalele din Franţa s-ar putea confrunta cu ”un şoc violent fără precedent” în circa trei săptămâni, dacă autorităţile nu reuşesc să stopeze creşterea vertiginoasă a cazurilor de COVID-19, a declarat marţi preşedintele federaţiei spitalelor din Franţa, citat de Reuters.

„Epidemia ia amploare, iar statisticile explodeaz㔑, a declarat pentru postul de televiziune LCI Frederic Valletoux, preşedintele federaţiei spitalelor şi, totodată, primarul din Fontainebleau, un oraş situat la sud de Paris.

Epidemiologul şi consilierul ştiinţific guvernamental Arnaud Fontanet a reluat avertismentul, declarând marţi pentru postul de televiziune BFM TV că ar putea fi necesare restricţii suplimentare dacă măsurile aflate în prezent în vigoare nu reuşesc să încetinească rata de transmitere a virusului.

Săptămâna trecută, Franţa a impus un lockdown cu durata de o lună pentru Paris şi regiuni din nordul ţării după ce campania lentă de vaccinare şi răspândirea variantelor de coronavirus cu un grad mai mare de contagiozitate l-au forţat pe preşedintele Emmanuel Macron să schimbe strategia naţională de luptă împotriva maladiei COVID-19.

Potrivit bilanţului oficial dat luni publicităţii, cazurile noi de COVID-19 din Franţa sunt în creştere, iar numărul persoanelor aflate la terapie intensivă a înregistrat cea mai înaltă valoare din ultimele patru luni, scrie Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult