Acasa InternationalExterne Stare de șoc: Manifestații violente ȋn Singapore

Stare de șoc: Manifestații violente ȋn Singapore

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Ciocniri violente au avut loc în cursul nopții de duminică spre luni în Singapore între sute de muncitori străini și poliție, provocând un șoc în orașul-stat cu o imagine multietnică foarte civilizată.

Stare de șoc: Manifestații violente ȋn Singapore (foto:todayonline.com)

În total, 18 persoane au primit îngrijiri medicale și câteva mașini de poliție au fost incendiate în primele violențe de acest gen din 1969, trezind amintirile incidentelor rasiale care au zguduit atunci Singapore. Potrivit poliției, revoltele au izbucnit după moartea unui indian, strivit de un autobuz în cartierul „Little India”, unde mii de muncitori în construcții de pe subcontinentul indian se adună duminica pentru a profita de ziua lor liberă, abuzând uneori de alcool.

Aproximativ 400 de persoane au atacat autobuzul în cauză, precum și mașini de poliție. Potrivit forțelor de ordine, printre persoanele rănite se află 10 polițiști. Au fost arestați 27 de muncitori din Asia de Sud, trei mașini de poliție și o ambulanță au fost incendiate, conform sursei amintite. Imaginile revoltei, primele după violențele rasiale din 1969, potrivit mass-media, au șocat populația din Singapore, oraș-stat fără probleme unde autoritățile fac să domnească o ordine absolută.

Violențele dezvăluie fața ascunsă a bogatei capitale financiare al cărei succes depinde de o mulțime de muncitori străini, în special indieni, care consideră adeseori că sunt ignorați de miracolul economic din Singapore. Prezența lor face în mod frecvent obiectul criticilor din partea populației originare din Singapore, contrastând cu imaginea oficială a unui oraș multietnic plin de armonie. „Nu vom precupeți niciun efort pentru a-i identifica pe vinovați și a le aplica forța deplină a legii”, a afirmat premierul Lee Hsien Loong, conform Agerpres

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult