Acasa InternationalExterne State din UE s-ar pregati sa recunoasca independenta Kosovo

State din UE s-ar pregati sa recunoasca independenta Kosovo

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Zeci de state s-ar pregati sa recunoasca independenta Kosovo dupa ce Curtea Internationala de Justitie (CIJ) a apreciat ca declaratia de independenta a Pristinei nu contravine dreptului international, a afirmat sambata pentru presa un responsabil kosovar, transmite AFP.


“Ministrii de externe si alti diplomati de rang inalt din cateva zeci de tari mi-au adus la cunostinta semne in acest sens, imediat dupa decizia CIJ”, a declarat seful diplomatiei kosovare, Skender Hyseni, intr-un interviu acordat cotidianului bosniac Dnevni Avaz, transmite Agerpres.
Intr-un aviz consultativ dat publicitatii la 22 iulie, CIJ, principalul organism judiciar al ONU, a concluzionat ca declaratia de independenta a Kosovo nu a violat dreptul international.
Pana acum, 69 de tari, intre care 22 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, au recunoscut independenta acestui teritoriu, care numara doua milioane de locuitori, albanezi in proportie de 90%. “Asteptarea avizului CIJ a amanat, cu siguranta, recunoasterea (independentei) de catre numeroase state”, a mai spus Hyseni, exprimandu-si parerea ca unele dintre cele cinci state membre ale UE care nu au facut acest lucru – Spania, Romania, Grecia, Slovacia si Cipru – si-ar putea schimba opinia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS