Acasa InternationalExterne Statele UE sunt isterizate de problemele create de romi

Statele UE sunt isterizate de problemele create de romi

scris de Ziua Veche
6 afisari

Parisul acuza lipsa de interes a tarilor de origine ale romilor, respectiv Romania, Bulgaria, Slovacia, pentru integrarea acestei comunitati, situatie in care creste presiunea asupra Executivului european caruia Franta ii reproseaza lipsa de actiune in fata degradarii situatiei romilor si a inmultirii actelor de delincventa atribuite membrilor acestei etnii, titreaza marti publicatia Le Monde, citat de NewsIn.
Secretarul de stat pentru afaceri europene al Frantei, Pierre Lellouche, a cerut din nou partenerilor europeni, “incepand cu tarile de origine”, sa se mobilizeze pentru integrarea romilor.
“Datoria de a-i integra revine in primul rand tarilor de origine” si tari precum Franta ”au o datorie de asistenta si de acompaniament, care nu se poate substitui” celei primordiale, a tarilor de origine, a declarat Lellouche, citat de Le Monde. Lellouche a salutat din nou numirea in Romania a unui secretar de stat pentru problemele romilor, masura-cheie ceruta de mult timp de Paris pentru a facilita reintoarcerea romilor. ”Transferurile financiare europene masive” in beneficiul Romaniei “sunt si in beneficiul minoritatilor sale”, a repetat Lellouche. “Nu putem avea, pe de o parte, transferuri financiare ale Vestului in Est si, pe de alta parte, transferuri ale minoritatilor de care nu ne ocupam suficient din Est in Vest”, a avertizat Lellouche.

Un apel catre Comisia Europena a fost lansat si de Suedia, care a solicitat un nou “plan de actiune constrangator” care sa rezolve situatia alarmanta a romilor din Europa. Birgitta Ohlsson, ministru al afacerilor europene, si colega sa, Nyamko Sabuni, care se ocupa de integrare, au cerut comisarului Viviane Reding, titulara portofoliului justitiei, sa actioneze imediat. In caz contrar, Suedia are de gand sa sesizeze consiliul european de ministri. Comisia Europeana a declarat luni ca fiecare cetatean european are dreptul de a circula sau de a sta intr-un stat membru, conditia fiind aceea de a dispune resurse suficiente si de a nu ameninta securitatea publica. In plus, fiecare caz trebuie sa fie examinat individual de catre statele membre si sub nicio forma o persoana nu poate fi expulzata pe motivul apartenentei la un grup determinat, a subliniat un purtator de cuvant al Comisiei Europene, citat de Le Monde.

 

 

0 comentariu

Nguen Miun Gion 14-04-2010 - 17:01

Actualul webmanager nu avea şi el un USB flushmemory pe care să downlod-eze cîteva sute de mbiţi cu toată această arhivă, pe care să o poată apoi pune pe noul site? E la mintea cocoşului că se putea subtiliza aceasta database în câteva secunde. Nu i-a trecut nimănui prin cap să o facă?

zz top 14-04-2010 - 19:00

Il injurati pe Palsu din toate puterile si va dati oameni curati dar nu ratati ocazia de a va mai face trafic din mizeria unor fosti colegi. Decent era sa atasati documentele minunatului email trimis de savaliuc. Desi ma indoiesc ca aveti capacitatea necesara, ar trebui sa va fie maxima rusine cu asemenea ‘exclusivitati’.

Feriti-va de el ! 14-04-2010 - 22:10

v-a furat banii asta e ! dati-l in judecataaaaa pe nenorociiiit c-a ruinat mandrete de ziar ! el traieste bine cu jeep si vila si voi faceti fooooameaaaa! se vede ca l-a scolit Vantu !

cititor vechi 15-04-2010 - 11:02

Bai al lui Fefe, al lui Hriban si al lui Varzaru, pai voi ati dus-o chiar misto de tot la ziua aia Antibasescu. A se retine faptul ca de cand va facurati proBasescu sunteti pielea pul…ii ca sa zic asa.
Fratiorilor, pai voi aveati salarii de directori de banca si, inainte sa moara ziua, sa moara Palsu daca v-am vazut vreodata scriind vreo adevaraciune la ziar. Rusineeeeeeee, bai redactorilor sefi

rapandula 15-04-2010 - 13:08

bai palsule, mai ai tupeul sa misti? te paste puscaria si tu mai ai gura? spune mersi oamenilor astora ca nu te-au dat pana acum pe mana procuraturii. dar nu e prea tarziu nici acum, asa ca taci bai mortaciune din gura si manaca-ti rahatul pe care ti l-a livrat vantu, bai lepra ce esti

cititorul 16-04-2010 - 08:39

Felicitari echipei de la ZIUA Veche pentru initiativa acestui proiect si felul in care evolueaza. Va citesc zilnic cu mare placere.
Cred ca experienta jurnalistica pe care o are aceasta echipa poate demonstra prin anchetele sale cine a „omorat” ZIUA – ar fi o mare lectie si in acelasi timp o revolutionare a presei romanesti care, in ultima vreme, a devenit din ce in ce mai slaba.

FORESKIN 26-04-2010 - 16:39

..intrebari si Oficiul de Taxare din Israel pentru „venituri nedeclarate”…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult