Acasa InternationalExterne Statele Unite ar putea contribui financiar la realizarea unui sistem israelian de aparare anitracheta

Statele Unite ar putea contribui financiar la realizarea unui sistem israelian de aparare anitracheta

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Barack Obama a cerut Congresului Statelor Unite sa deblocheze 205 milioane de dolari pentru a ajuta Israelul sa desfasoare un sistem de aparare antiracheta destinat sa protejeze statul evreu de eventuale atacuri ale Hezbollahului sau Hamas, a anuntat joi Casa Alba.

Potrivit Agerpres, acest anunt intervine la cateva saptamani dupa o grava criza de incredere in relatiile israelo-americane, provocata de anuntul facut de autoritatile statului evreu privind realizarea unor noi constructii in partea de est anexata a Ierusalimului, in plina vizita a vicepresedintelui Joe Biden. „Asa cum a spus presedintele de nenumarate ori, angajamentul nostru fata de securitatea Israelului este inalterabil si relatia noastra in materie de aparare este mai solida ca oricand. Statele Unite si aliatul nostru, Israelul, se confrunta cu aceleasi probleme de securitate, de lupta contra terorismului si cu amenintarea reprezentata de programul iranian de arme nucleare”, a adaugat purtatorul de cuvant. Israelul a anuntat in ianuarie ca a testat cu succes un sistem antiracheta, codificat „Bolta de otel”, prin care statul evreu vrea sa intercepteze rachete cu bataie mica sau obuze lansate intr-o eventuala noua confruntare cu Hezbollahul bazat in Liban sau cu Hamas din Fasia Gaza.

Potrivit declaratiei unui reprezentat al Departamentului de Stat, citat de BBC, in 2009 Statele Unite au acordat Israelului sprijin militar in valoare de 2, 5 miliarde dolari, iar pana in anul 2018, acesta va ajunge la 3,15 miliarde.

0 comentariu

Gormogon 08-04-2010 - 13:44

Obama nigger-shit in Ku-Klux-Klan pijama ca si Condoleezza Rice. Obama un fel de GW Bush jr dat prin kakat.
Si Obama-i „democrat” cat a fost de labourist Tony Blair, adica „lupul cioban la stana”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult