Acasa InternationalExterne Statele Unite eliberează deţinuţi de mare risc în Afganistan

Statele Unite eliberează deţinuţi de mare risc în Afganistan

scris de A.B.
3 afisari

SUA eliberează de mai mulţi ani deţinuţi de mare risc în Afganistan, în cadrul unui acord încheiat cu grupări insurgente, pentru a preveni apariţia conflictelor. 

detinuti

foto: reuters

Potrivit Washington Post, acordul este riscant dar deţinuţii eliberaţi trebuie să se angajeze să renunţe la violenţă.

„Toată lumea este de acord pentru a spune că aceştia sunt oameni periculoşi. Dar beneficiile compensează riscurile”, a declarat un oficial american, făcând referire la acord, aplicat la centrul de detenţie Parwan, o închisoare americană de la baza aeriană Bagram.

Eliberările, al căror număr nu este precizat, vizează să ofere câştiguri tactice (reducerea violenţelor) pentru forţele coaliţiei, dar nu fac parte dintr-un acord global cu talibanii, adaugă publicaţia.

Procedurile de eliberare încep prin discuţii între oficiali militari americani şi lideri insurgenţi, care promit să reducă violenţele în districtul lor dacă anumiţi rebeli sunt eliberaţi.

„Căutăm deţinuţii care au o influenţă asupra altor insurgenţi, indivizi a căror eliberare ar putea aduce calmul într-o regiune întreagă”, a declarat un oficial american.

„În aceste cazuri, beneficiile unei eliberări pot compensa motivele unei detenţii”, a adăugat el.

1 comentariu

briel 08-05-2012 - 18:25

„Teroristii” sunt eliberati ca pret de „pace”, mai bine zis se cumpara un pic de acalmie in perioada electorala. Soldatii afgani impusca intr-o veselie pe soldatii americani care le fac antrenamentul. Foarte trist pentru ambele parti.

America este invinsa in Afganistan exact cum a fost si URSS.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult