Acasa InternationalExterne UPDATE Statele Unite si Rusia au ajuns la un acord in privinta START – 2

UPDATE Statele Unite si Rusia au ajuns la un acord in privinta START – 2

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Presedintele Barck Obama si omologul sau rus Dmitri Medvedev au anuntat vineri ca au ajuns la un acord in privinta tratatului de reducere a armamentului nuclear.
Potrivit BBC, cei doi presedinti au pus la punct ultimele detalii legate de tratat in cadrul unei convorbiri telefonice, acesta urmand sa fie semnat pe data de 8 aprilie, la Praga. Vechiul acord incheiat in anul 1991 a expirat in luna decembrie a anului trecut.

UPDATE

 

Potrivit noului tratat, in urmatorii sapte ani, Statele Unite si Rusia isi vor reduce semnificativ arsenalul strategic. Mecanismul de control reciproc este asemanator cu cel prevazut de acordul incheiat in 1991, dar noul tratat introduce si o serie de noi prevederi, se arata intr-un comunicat al Casei Albe. In cazul in care nu vor fi incheiate alte acorduri, durata acestuia va fi de zece ani, cele doua parti avand insa posibilitatea de a-l prelungi cu o perioada de pana la cinci ani. Noul tratatul nu face referire la armamentul conventional sau la programele aflate in desfasurare, cum ar fi scutul american antiracheta. Pentru a intra in vigoare, acordul trebuie ratificat de Senatul american si de catre Duma de Stat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult