Acasa InternationalExterne Statuie a lui Lenin daramata la Reni. Ucraina da vina pe romani

Statuie a lui Lenin daramata la Reni. Ucraina da vina pe romani

scris de Ziua Veche
4 afisari

In noaptea dinspre 28 spre 29 iunie monumentul lui Lenin amplasat in parcul central din orasul Reni (situat pe Dunare, in sudul Basarabiei istorice, la 3 kilometri de Giurgiulesti) a fost distrus de catre persoane necunoscute, relateaza presa de la Odesa, conform www.cubreacov.wordpress.com. Monumentul lui Lenin din acest oras dunarean a fost ridicat in perioada sovietica in fata cladirii administratiei raionale, la o distanta de circa 100 de metri de Comisariatul raional de militie. Potrivit muzeografului Mihai Sarabas din Reni, specialist in chestiuni de patrimoniu cultural, din monumentul lui Lenin au ramas doar picioarele, pe cand trunchiul si capul au fost sfaramate si acum zac la pamant.
Reprezentantii ministerului ucrainean al Afacerilor Interne au presupus ca distrugerea monumentului s-a facut prin legarea acestuia cu un odgon si tractarea cu ajutorul unui automobil de marca UAZ. Procurorul raionului Reni, Vitali Golosceak, a dispus deschiderea unei anchete in acest caz, in baza articolului 296, alineatul 2 (huliganism) din Codul Penal al Ucrainei. Presa ucraineana de la Odesa si Kiev a calificat cazul, la unison, drept un act de vandalism.

Deputatul Evgheni Tarkov din Rada Suprema de la Kiev este primul oficial ucrainean care, fara a astepta rezultatele anchetei penale, a facut declaratii publice cum ca „actul de vandalism a fost comis de catre nationalistii moldo-romani” din Reni. „Daca aceste persoane nu se vor autodenunta, ii vom descoperi si vom proceda cu ei asa cum stim noi”, a mai declarat deputatul Tarkov.

 

0 comentariu

Nguen Miun Gion 12-04-2010 - 11:28

In bisericile pe care le frecventeaza Liz exista Altar? Eu nu cred. Si asa sa fie, ea poate sa mearga de cite ori vrea ea in fata altarului, insa tot degeaba. Prima casatorie ramine cea care este acceptata de Dumnezeu. restul sunt numai butaforii. Dar, la felul cum inteleg protestantii taina casatoriei, nu mai mira pe nimeni. Credinta lor, a protestantilor, e facuta dupa dorintele lor si nu dupa ce le cere Dumnezeu. Spune aceasta stire ca Liz l-a mingiiat pe acel Jason in timpul unei vacante „romantice”. Vacanta romantica intre un negru de 49 de ani si o batrina de 78 de ani! Ce tandru !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult