Acasa InternationalExterne Statul Islamic (SI) transmite un nou mesaj cǎtre SUA – jurnalistul Steven Sotloff decapitat!

Statul Islamic (SI) transmite un nou mesaj cǎtre SUA – jurnalistul Steven Sotloff decapitat!

scris de Z.V.
0 afisari

Statul Islamic (SI) a revendicat o ȋnregistrare video, intitulatǎ „al doilea mesaj cǎtre America”, ȋn care jurnalistul Steven Sotloff este decapitat.

Statul Islamic (SI) transmite un nou mesaj cǎtre SUA - jurnalistul Steven Sotloff decapitat! (foto:chinatopix.com)

Statul Islamic (SI) transmite un nou mesaj cǎtre SUA – jurnalistul Steven Sotloff decapitat! (foto:chinatopix.com)

Aceastǎ nouǎ ȋnregistrare video este similarǎ cu cea  ȋn care jurnalistul James Foley ar fi fost decapitat. Ȋn „al doilea mesaj cǎtre America” poate fi vǎzut jurnalistul Steven Sotloff, în vârstă de 31 de ani, în genunchi, îmbrăcat într-o bluză portocalie, alături de un bărbat mascat înarmat cu un cuțit. De aceastǎ datǎ ȋnsǎ, bǎrbatul mascat adreseazǎ și o amenințare cǎtre un ostatic britanic, David Haines și someazǎ „aceastǎ  alianță malefică a Americii împotriva Statului Islamic” sǎ se retragǎ de pe teritoriul musulman.

Conform mediafax, jurnalistul independent Steven Sotloff a fost răpit în Siria în august 2013. Atunci, ȋntr-un mesaj video difuzat de televiziunea Al-Arabiya la 27 august, mama acestuia, Shirley Sotloff, a făcut apel la liderul grupării SI Abu Bakr al-Baghdadi să-i elibereze fiul. Dupǎ ce SUA și-au reluat loviturile aeriene în Irak în luna august, pentru prima dată de la încheierea operațiunii militare americane în această țară în 2011, a fost postat de cǎtre SI drept rǎspuns ȋnregistrarea video cu presupusa decapitare a lui James Foley, pe 19 august.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult