Acasa InternationalExterne Statul Major al marinei ucrainiene, LUAT CU ASALT de forțele ruse

Statul Major al marinei ucrainiene, LUAT CU ASALT de forțele ruse

scris de S. P.
0 afisari

Aproximativ 200 de membri ai miliţiilor proruse au ocupat sediul marinei ucrainene din Sevastopol, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al marinei.

Miliţiile proruse ocupă sediul marinei ucrainene

Miliţiile proruse ocupă sediul marinei ucrainene (foto: deschide.md)

Comandamentul marinei militare ucrainiene din Crimeea ar fi fost luat cu asalt de trupele de autoapărare, anunţă lb.ua.

Câteva sute de persoane au organizat un protest în fața unității, începând cu ora 08:00. Printre manifestanți erau și multe femei. Cordonul de militari ucrainieni de la intrarea în unitate a fost rupt de protestatari, care au pătruns în incintă. Aceștia ar fi arborat drapelul Sfântului Andrei, drapelul tradițional al marinei ruse.

În prezent se duc negocieri cu protestatarii și cu reprezentanții forțelor marine ucrainene. Violența împotriva militarilor nu este utilizată. Iar trupele armate rusești nu participă la operațiune.

“Așa numita autoapărare a Crimeii a luat cu asalt sediul central al marinei ucrainene. Numărul atacatorilor se cifrează la 200. Autoapărătorii au distrus poarta punctului de control. Iar în rândul atacatorilor sunt și femei, care întruchipează populația nemulțumită”, spune șeful Centrului politico-militar Dmitrii Tâmciuc, notează deschide.md.

Itar tass scrie că viceamiralul rus Alexandr Vitiko, care este comandantul forțelor marine din Marea Neagră a venit la negocieri cu protestatarii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult