Acasa InternationalExterne Statul New York după uraganul Sandy. Ce suma e necesară pentru reconstrucţie

Statul New York după uraganul Sandy. Ce suma e necesară pentru reconstrucţie

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a cerut luni, 12 noiembrie, acordarea un ajutor federal excepţional în valoare de 30 de miliarde de dolari pentru a ajuta la reconstrucţia statului devastat de uraganul Sandy.

Statul New York după uraganul Sandy. Câţi bani sunt necesari pentru reconstrucţie (foto: ibtimes.com)

Andrew Cuomo a susţinut la două săptămâni de la dezastru, că în urma trecerii uraganului Sandy, statul pe care  îl guvernează, New York, a suferit „o pierdere economică de aproximativ 30 de miliarde de dolari”. Conform Agerpres, Cuomo a menţionat că acest uragan a fost „cataclismic”, adăugând că suma de bani va fi folosita pentru „a reconstrui infrastructura, locuinţele, de a ajuta consiliile locale pentru clădirile publice, precum şi micile întreprinderi”.

Andrew Cuomo a insistat asupra faptului că economia statului New York”’este importantă nu numai pentru stat, dar şi pentru ţara întreagă”, iar „Cu cât mai repede se reface, cu atât mai bine este pentru stat şi pentru ţara noastră”. Cererea sa a intervenit la trei zile după vizita efectuată joi la New York de preşedintele Barack Obama pentru a constata la faţa locului consecinţele uraganului care a lovit cu tărie coasta de nord-est a SUA, la 29 octombrie, provocând moartea a peste 110 persoane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult