Acasa InternationalExterne Strauss-Kahn pledează nevinovat

Strauss-Kahn pledează nevinovat

scris de Ziua Veche
4 afisari

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a pledat nevinovat, luni, la acuzaţiile de agresiune sexuală formulate împotriva sa, în faţa unui tribunal din New York, deschizând calea unui proces cu juraţi.

Strauss-Kahn pledează nevinovatStrauss-Kahn, îmbrăcat într-un costum bleumarin, stătea în picioare în faţa judecătorului Michael Obus. Întrebat dacă pledează vinovat sau nevinovat la cele şapte capete de acuzare formulate împotriva sa, el a răspuns: „not guilty” (nevinovat). Judecătorul a fixat, potrivit Mediafax, data următoarei audieri pentru 18 iulie.

Ulterior, fostul director al FMI a părăsit clădirea tribunalului din New York.

Strauss-Kahn ajunsese la tribunal cu doar câteva minute înainte, alături de soţia sa Anne Sinclair, în timp ce aproximativ o sută de manifestante purtând uniforme de hotel scandau: „ruşine să vă fie”.

Dominique Strauss-Kahn şi soţia sa au părăsit luni dimineaţă, cu puţin timp înainte de ora locală 08.30 (15.30 ora României), domiciliul lor din Manhattan, la bordul unei maşini negre.

Reţinut în data de 14 mai la bordul unui avion Air France care urma să decoleze către Paris, fostul director al FMI se află sub supraveghere la domiciliu, într-o reşedinţă luxoasă din sudul Manhattanului, unde locuieşte împreună cu soţia sa.

O cameristă în vârstă de 32 de ani, de la hotelul Sofitel din Manhattan, îl acuză de violenţe sexuale şi tentativă de viol.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult