Acasa InternationalExterne SUA ȋngrijoratǎ de situația din Ucraina

SUA ȋngrijoratǎ de situația din Ucraina

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

SUA este ȋngrijoratǎ „de multiplicarea cazurilor de violenţă şi a intimidării militanţilor şi jurnaliştilor” care participă sau relatează despre mişcarea din Ucraina.

SUA ȋngrijoratǎ de situația din Ucraina (Foto:ndtv.com)

„Agresarea jurnalistei Tetiana Ceornovol este deosebit de îngrijorătoare „, a precizat Jennifer Psaki, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat într-un comunicat. Tetiana Ceornovol, jurnalistă la Ukrainska Pravda care a scris articole foarte critice despre preşedintele Viktor Ianukovici şi care este de asemenea în prima linie a contestării proeuropene, a fost bătută cu sălbăticie în noaptea de marţi spre miercuri. Ea a fost agresată după ce a făcut o fotografie a unei case de campanie a ministrului de Interne, acuzat de opoziţie că este responsabil pentru reprimarea unei manifestaţii studenţeşti la 30 noiembrie.

Agresarea acesteia a provocat revoltă în Ucraina iar opoziţia a făcut apel la o nouă adunare duminică în centrul Kievului, pentru susţinerea tinerei, după manifestaţiile de amploare din ultimele patru duminici. „Facem apel către guvernul ucrainean să îşi respecte angajamentele luate în faţa OSCE (Organizaţia pentru securitate şi cooperare în Europa, n.r.) şi să asigure respectarea Drepturilor Omului, printre care libertăţile fundamentale de expresie şi de adunare”, a continuat Psaki.

„Cerem ferm guvernului ucrainean să trimită un mesaj indicând clar că violenţa împotriva celor care critică guvernul şi a celor care lucrează la formarea unei Ucraine moderne, democratice şi prospere, nu va fi tolerată”, a adăugat ea. Potrivit mediafax, Kievul este de mai bine de o lună scena unei importante contestări a regimului lui Viktor Ianukovici, după ce acesta a refuzat să semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeană (UE) în schimbul unei apropieri de Rusia.

1 comentariu

nae girimea 28-12-2013 - 10:37

Da’ Gittenstein care a intimidat 7.4 mil de romani nu va ingrijoreaza ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult