Acasa InternationalExterne SUA – Alegeri prezidenţiale: Pe cine dau câştigător sondajele în duelul Obama – Romney

SUA – Alegeri prezidenţiale: Pe cine dau câştigător sondajele în duelul Obama – Romney

scris de Laurentiu Banches
179 Afisari

Ultimele sondaje înainte de alegrile prezidenţiale din SUA îi indică pe preşedintele în exerciţiu  Barack Obama şi republicanul Mitt Romney ca fiind aproape la egalitate într-o luptă umăr la umăr.

SUA - Pe cine dau câştigător sondajele în duelul Obama – Romney

-În sondajul prezentat de Wall Street Journal şi NBC News cu 48 de ore înaintea mult aşteptatului evceiment, un mic avantaj are Barak Obama, creditat cu 48% din intenţiile de vot, în timp ce Mitt Romney ar fi votat de doar 47% dintre alegători. Cu toate acestea, marja de eroare a sondajului este de +/- 2,55 la sută, astfel că situaţia este una de cvasi-egalitate.

Un alt sondaj, realizat pentru USA Today de Institutul Gallup în statele-cheie, îi plasează pe cei doi candidaţi la egalitate, fiecare întrunind 48% din opţiuni. Conform mediafax, o anchetă a Institutului de cercetare Pew, în care au fost intervievaţi alegători care afirmă că şi-au exprimat deja opţiunea, preşedintele în exerciţiu întruneşte 48 % din voturi, iar adversarul său, doar 45 %.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult