Acasa InternationalExterne SUA – Corupție: 28 de ani ȋnchisoare pentru primarul demis din Detroit

SUA – Corupție: 28 de ani ȋnchisoare pentru primarul demis din Detroit

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Primarul demis al oraşului Detroit, Kwame Kilpatrick, a fost condamnat la 28 de ani de închisoare pentru implicare într-un vast sistem de corupţie în această localitate în faliment din nordul SUA.

SUA – Corupție: 28 de ani ȋnchisoare pentru primarul demis din Detroit (foto:10news.com)

Kwame Kilpatrick, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit vinovat, în martie, de 12 capete de acuzare, printre care deturnare de fonduri publice, extorcare şi fraudă fiscală, după o anchetă federală asupra conturilor şi contractelor încheiate de primăria oraşului Detroit. De asemenea, 33 de persoane, printre care consilieri şi angajaţi municipali, au fost condamnate pentru că au participat la acest vast sistem de corupţie publică. Fostul primar a fost acuzat că a împărţit cu un subcontractant al oraşului comisioane în valoare de peste 83 de milioane de dolari, plătite de promotori pentru a obţine şantiere municipale.

Ancheta a mai stabilit că primarul ales în 2002 a cheltuit cu 840.000 de dolari mai mult decât valoarea salariului său şi că a deturnat fonduri ale diverselor asociaţii create pentru a-i ajuta pe locuitorii oraşului. „În această caz nu este vorba atât de o condamnare a unor acte din trecut, cât despre schiţarea unui nou viitor pentru oraş”, a declarat procurorul Barbara McQuade. „O asemenea pedeapsă îi va descuraja pe alţi oficiali să fure poporul şi va atrage servitori cinstiţi ai statului’, a adăugat ea, potrivit mediafax.

Supranumit „primarul hip-hop”, din cauza unui mic diamant pe care îl purta la ureche, Kwame Kilpatrick a fost constrâns să demisioneze în 2008, după condamnarea sa la patru luni de închisoare pentru sperjur. Edilul a minţit pentru a-şi ascunde o relaţie adulteră cu principala sa consilieră în cursul unui proces pentru concedierea abuzivă a trei poliţişti, care a costat oraşul 8,4 milioane de dolari. Cei trei funcţionari au fost concediaţi după ce au anchetat organizarea unei petreceri la reşedinţa sa oficială.

7 comentarii

ionisus 11-10-2013 - 15:40

???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pe astfel de criterii, toti primarii din Romania ar fi trimisi la inchisoare! Si chiar daca era vinovat, justitia americana nu cunoaste „formula”……2 ani cu suspendare?! Ce justitie mai au si americanii!

UnUL 11-10-2013 - 17:35

Ionisus, nu exagera: or mai fi 2-3 primari cinstiți în România, pe care ceilalți îi arată cu degetul ca pe niște animare rare de la grădina zoologică.

pathfinder 11-10-2013 - 17:49

OK.
Sa zicem ca ai dreptate.
Dar daca fix aia 2-3 primesc 2 ani cu suspendare? Ha?

anonim 11-10-2013 - 16:24

Asta a falimentat „doar”un oras,ai nostri au falimentat o tara

ValVerde 11-10-2013 - 18:12

Ia uite-l in poza ce privire galesa are el …!
O sa fie popoolar pe la colturile inchisorii…o sa aiba multi prieteni si ce bine se vor distra ei…(mai mult prietenii)

pathfinder 11-10-2013 - 18:20

Nu se stie.
Poate o sa-i placa.
Nu vezi ce esarfa curcubitoida are??? 😉

ValVerde 11-10-2013 - 18:34

Mda…s-ar putea sa ai dreptate si sa puna fata aia gindindu-se ca o sa intilneasca amorul vietii pe acolo…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult