Acasa InternationalExterne SUA: A fost diagnosticat un prim caz de infectare cu Ebola

SUA: A fost diagnosticat un prim caz de infectare cu Ebola

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) a anunțat ȋn seara de marți, 30 septembrie, cǎ a fost identificat un prim caz de infectare cu Ebola ȋn SUA.

SUA: A fost diagnostica un prim caz de infectare cu Ebola (foto:businessweek.com)

SUA: A fost diagnostica un prim caz de infectare cu Ebola (foto:businessweek.com)

Un purtǎtor de cuvȃnt al CDC a oferite detalii despre caz, spunȃnd cǎ bolnavul este un  bărbat, a călătorit în Liberia şi este în prezent spitalizat la Health Presbyterian Hospital de la Dallas, în Texas. Spitalul din Texas a anunţat internarea pacientului într-un comunicat publicat marţi, ȋn care se aratǎ cǎ  „Având în vedere simptomele şi recentele călătorii efectuate, (pacientul) a fost internat în spital şi plasat în carantină pentru a se stabili dacă a fost infectat cu virusul Ebola„. Infectarea pacientului cu virusul Ebola a fost confirmată de analizele efectuate de CDC, potrivit mediafax.

Ȋn urmǎ cu douǎ zile, un medic american care a contractat virusul Ebola în Sierra Leone a fost repatriat şi plasat în carantină într-o clinică a Institutului American al Sănătăţii (NIH), în apropiere de Washington. Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, lucra ca voluntar într-un centru pentru tratarea Ebola din Sierra Leone. Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia virusului în 1976, a depăşit pragul de 3.000 de morţi, virusul provocând moartea a mai mult de jumătate dintre cele aproximativ 6.500 de persoane infectate, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult