Acasa InternationalExterne SUA a intrat oficial ȋn rǎzboi contra Statului Islamic (SI)

SUA a intrat oficial ȋn rǎzboi contra Statului Islamic (SI)

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Casa Albǎ a anunțat vineri, 12 septembrie, cǎ Statele Unite (SUA) sunt ȋn „rǎzboi” contra jihadiștilor Statului Islamic (SI).

SUA a intrat oficial ȋn rǎzboi contra Statului Islamic (foto: usatoday.com)

SUA a intrat oficial ȋn rǎzboi contra Statului Islamic (foto: usatoday.com)

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest, a declarat cǎ „Statele Unite sunt în război contra SI în același mod în care ne aflăm în război împotriva Al Qaida și aliaților săi din întreaga lume”. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, a subliniat cǎ „Suntem în război împotriva SI în același mod în care ne aflăm în război și continuăm să fim cu Al Qaida și aliații săi”. Astfel, Pentagonul și Casa Albă nu au lăsat nici o urmǎ de îndoială cu privire la modul lor de a vedea conflictul, dupǎ ce secretarul de stat John Kerry părut reticent în a folosi termenul de „război” pentru a califica extinderea operațiunii militare americane contra Statului Islamic în Irak și Siria ȋn turneul sǎu din Orientul Mijlociu.

Cu toate acestea, Casa Albǎ a reiterat vineri că o coordonare între regimul președintelui sirian Bashar al-Assad și SUA împotriva SI iese din discuție, potrivit Agerpres. „Ei au creat acest vid de securitate. Nu vom lucra cu ei”, a declarat Marie Harf, purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult