Acasa InternationalExterne SUA – aeroporturi: Măsuri de securitate reduse pentru vârstnici

SUA – aeroporturi: Măsuri de securitate reduse pentru vârstnici

scris de M.A.
2 afisari

Autorităţile americane au anunţat că vor relaxa controalele de securitate pe aeroporturi pentru călătorii cu vârste peste 75 de ani.

Masuri de securitate pe aeroport

foto: globecheap.com

Călătorii vizaţi de această măsură nu vor mai fi obligaţi să îşi scoată încălţămintea, curelele şi vestele când trec prin dispozitivele de securitate în aeroporturile John F. Kennedy, La Guardia şi Newark din New York. Măsura intră în vigoare la acest sfârşit de săptămână, transmite RRA.

Autoritatea americană pentru siguranţa transporturilor (TSA) susţine că această măsură va fi extinsă ulterior la alte aeroporturi din restul ţării. Măsurile au fost deja experimentate cu succes pe aeroporturile din Chicago, Denver, Orlando şi Portland în cazul copiilor.

În decembrie 2011, doi octogenari americani care purtau aparate medicale din cauza unor probleme de sănătate au spus că au fost supuşi unor controalele de securitate umilitoare efectuate în timp ce părăseau aeroportul John F. Kennedy la New York pentru a se întoarce în Florida.

2 comentarii

TOM Cc 27-05-2012 - 12:25

UMILINTA pe aeroporturile americane !

digital 27-05-2012 - 18:34

eu credeam că se aplică doar la cei peste 175 de ani!
atunci da măsuri!
așa,sunt de-ampixeanu…..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult