Acasa InternationalExterne SUA amenințatǎ de Phenian: Trupe nord-coreene gata de acțiune

SUA amenințatǎ de Phenian: Trupe nord-coreene gata de acțiune

scris de Laurentiu Banches
17 afisari

Coreea de Nord a avertizat marţi, 8 octombrie, SUA împotriva unei „catastrofe atroce” şi şi-a plasat trupele în alertă, înaintea unor manevre la care participă un submarin nuclear american.

SUA amenințatǎ de Phenian: Trupe nord-coreene gata de acțiune

Tonul a urcat la Phenian de câteva zile, după anunţarea săptămâna trecută de către Seul şi aliatul său american a unui plan care prevede o „disuasiune adaptată” ameninţării reprezentate de nord-coreeni. Manevre navale tripartite la care participǎ Coreea de Sud, Japonia și SUA urmează să înceapă marţi în zona Peninsulei Coreea, dacă dispare ameninţarea unui taifun. La exerciţii urmează să participe submarinul american cu propulsie nucleară USS George Washington.

Trupe nord-coreene „urmează să fie pregătite să lanseze o operaţiune în orice moment”, a declarat pentru agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene. Situaţia în peninsulă „se tensionează din nou”, a avertizat Phenianul, care previne Washingtonul că, cu cât se vor apropia mai mult militarii de Coreea de Nord, „cu atât acţiunile lor pot provoca dezastre imprevizibile”.”Statele Unite vor fi în totalitate responsabile de o catastrofă atroce cu care se vor confrunta forţele lor de agresiune imperialistă”, a adăugat KCNA, recurgând la vocabularul „războinic” al regimului stalinist.

Manevrele care urmează să înceapă marţi sunt „un exerciţiu anual de căutare şi salvare, de natură umanitară”, a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor sud-coreene şi americane, potrivit mediafax. Un oficial de rang înalt din cadrul Apărării americane a catalogat săptămâna trecută aceste manevre tripartite drept „tot mai obişnuite”.

23 comentarii

IngerAlbastru 08-10-2013 - 14:02

Sa nu-si loveasca gleznele in timpul atacului … ca sar inapoi pe ei amunitia ruginita!

Gore 08-10-2013 - 14:34

De ce sunt nord-coreenii atat de naivi si razboinici?! Razboiul modern nu se duce cu „trupe” prost inarmate si hamesite de foame. Aroganta si prostia ii va duca la dezastru.

salut 08-10-2013 - 15:17

Iata ca pe tine nu te-au dus acolo. Esti inca vivace … si ai si calculator.

UnUL 08-10-2013 - 15:07

Nord coreenii se dau cocosi pana o vor lua peste bot.

Antibasistul 08-10-2013 - 16:21

Tu basistule o vei lua curind peste bot de la doamna Moarte!

UnUL 08-10-2013 - 16:22

Spera tu mult si bine! Spera pana vei da ortul !

Antibasistul 08-10-2013 - 17:25

Eu nu sper, io-s sigur ca curind o vei lua peste bot, basistule!

UnUL 08-10-2013 - 18:54

Tu esti sigur de multe, Basinel, tu esti posesorul adevarului … numai ca adevarul tau e fala si convingerile sale sunt tampe.

Antibasistul 08-10-2013 - 23:11

Curind vei vedea Adevarul, basistule nenorocit, vei crapa, murii!

UnUL 09-10-2013 - 15:21

„MURI” cu un singur i, vită!

UnUL 08-10-2013 - 16:23

Presupun ca te-ai bagat aici ca musca in zar pentru ca i-am atacat pe iubitii tai nord-coreeni.

salut 08-10-2013 - 16:35

Daca n-ai fi un bou absolut, as spune ca ai „printzipii”.

Dar, mai BOULE, cand a atacat SUA o tara care poseda arma nucleara, ca sa ai totusi pretentia ca nu ai mancat degeaba kkt-ul ala de mai sus?
Vai de capul tau de imbecil; trec evenimentele pe langa tine si ramai tot in epoca feudala.
Kkt-ul ala pe care il mananci tu acolo ERA valabil INAINTE de a se confirma ca Nord Coreea a devenit putere nucleara. Tu, ocupat cu suptul poolii americanilor, mai sluga, nu ai observat ca tonul astora in relatia cu RPDK s-a schimbat fundamental, asa-i ?

UnUL 08-10-2013 - 19:01

Evident ca pana si un idiot ca tine ar trebui sa inteleaga ca pe cat posibil atacarea unui stat care poseda arma nucleara trebuie evitata – sub riscul declansarii un conflict nuclear global -, ca nu trebuie recurs la asa ceva decat in extremis, ca ultima solutie. Dar in cazul unui atac corean, trebuie sa li se raspunda, si li se va raspunde. Sper si eu – pentru ca un conflict nuclear ar fi o catastrofa, – ca nord coreenii sa nu ataca, pentru ca altfel li se va raspunde. O vor lua peste bot, evident – cum spuneam – dar nu vor fi singurii afectati.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-10-2013 - 19:12

Ma’h saliut-saliu Bhouleanu Lustruytor al BLOGULUI, cum i-ti permiti a asemenea adresabilitate unui bloger net superior intelectual, care totusi are un punct vulnerabil !
Tu detii vocabularul si ideatica necesara, doar unor mugete consensuale cu …Bhaltzata de Peshte Balta, din acelasi grajd intelectual cu tine , ma’h Bhoulenne !

salut 08-10-2013 - 19:23

Ce atac coreean visezi, mai imbecilule? Coreenii sunt la San Francisco, in rada portului, mai imbecilule, sau e taman invers?

In sfarsit, ai vazut si tu, bou basist, imbecilizat ca tonul agresiv razboinic al americanilor se calmeaza brusc cand vine vorba de un stat nuclear?

Si mai e si un aspect de integritate, mai sluga basista. Daca nu erai neam de sluga, aveai macar decenta sa recunosti o chestie:
EU iti atrag atentia (la fantasmagoniile tale) ca „americanii schimba tonul cu un stat – chiar mic – dar nuclear” ….
…si TU, dupa ce ai postat imbecilitati de genul „Nord coreenii se dau cocosi pana o vor lua peste bot”, spui ca
„Evident ca pana si un idiot ca tine ar trebui sa inteleaga ca pe cat posibil atacarea unui stat care poseda arma nucleara trebuie evitata…”

Adica, imi iei ideea si o prezinti ca fiind a ta, mai imbecile – care te mai dai si profesorique univeritarique ?

Cand eu spun ca basismul e boala mintala, hehehe !

salut 08-10-2013 - 19:25

PS: Tigane analfabet, stai pe noada ta ! Curata-ti noroiul dintre degete inainte sa ai pretentia sa-mi indrept privirea spre hidosenia ta.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-10-2013 - 19:39

SA vina BHaltzata din Prerie,
Makar hormonal sa-l echilibreze
Pe Bhuleanu Lustruytor, care prezinta
Semnele evidente ale RAMOLISMENTULUI
BOVIN-SPONGIFORMsi se crede UTIL
Ca VITA de KOBE !

UnUL 08-10-2013 - 19:39

Salaud, de ce nu ii ceri azil politic lui Kim Jong il, cred ca acolo ti-ai gasi locul si fericirea.
In rest, vorbesti pentru a vorbi, imi rastalmacesti vorbele, esti marlan ca de obicei… nimic nou, si nimic care sa merite un raspuns.

UnUL 08-10-2013 - 19:42

P.S. „Tiganul analfabet” e de 10 ori mai cult, mai inteligent si mai instruit ca tine, Salaud.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-10-2013 - 19:49

M.A.I. ….atins la , lingurika,
Este jignitor procentajul,
Daca ar fi valabil , as avea …
Nesansa sa fiu pe plac la
Vache que RIT , in preria amherlocka!

salut 08-10-2013 - 19:54

Ce ti-am rastalmacit, mai laba trista? Am pus postarile tale – si zau daca le puneam, daca nu „te dadeai cocos” (asta-i expresie academica pe la Cluj, nu-i asa?) cand cu „plagiatul lui Ponta”.

Nu mai tii minte ce kkt mancai cu okazia aia, despre onestitate, cinste, mitici, olteni si alte chestii d’astea? Tu esti onest, mai bou basist cand furi idei si apoi le vinzi ca fiind proaspat creierate de tine? Cu neuronasul ala solitar?

Si, chiar crezi ca mi se rupe de aprecierile tale cu tiganul telectual ? Postarile lui – si ale tale- raman, mai secatura; acum 2-3 saptamani il considerai analfabet, acum e „cult si instruit” ? Vai de capul tau, mai retardatule, uiti de la mana pan’ la gura !

IngerAlbastru 09-10-2013 - 02:46

Daca citesti titlul articolului, te cutremuri 🙂 Ma mir ca au curaj sa rotunjeasca asa o fraza pentru restul planetei … precis se cred si ei kooreeni de neinvins!!!

Liviu Florin 09-10-2013 - 10:39

Mai documenteaza-te tov. autor. Exista o singura nava militara activa cu numele de USS George Washington, portavionul CVN-73. Submarinul nuclear USS George Washington, indicativ SSBN-598, a fost retras din serviciul activ in 1985, radiat din registrul naval in 1986 si casat (a se citi dezmembrat) pana in 1998.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult