Acasa InternationalExterne SUA anunta reluarea negocierilor de pace israeliano – palestiniene

SUA anunta reluarea negocierilor de pace israeliano – palestiniene

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Negocierile directe de pace intre israelieni si palestinieni vor fi reluate la 2 septembrie la Washington in prezenta presedintelui egiptean si regelui iordanian, si s-ar putea incheia “intr-un an”, a anuntat vineri secretarul de stat american Hillary Clinton, potrivit Agerpres.


In acelasi timp, Cvartetul pentru Orientul Mijlociu a estimat la randul sau, intr-un comunicat, ca aceste negocieri de pace israeliano-palestiniene s-ar putea incheia intr-un an.

I-am invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu si pe presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene, Mahmoud Abbas, sa se intalneasca la 2 septembrie la Washington pentru relansarea negocierilor directe”, a declarat vineri Hillary Clinton. Obiectivul este “de a gasi o solutie pentru problemele de statut si credem ca acesta ar putea fi indeplinit in decurs de un an”, a adaugat secretarul de stat, facand referire la frontierele viitorului stat palestinian, la statutul refugiatilor palestinieni si la soarta Ierusalimului.

Presedintele egiptean Hosni Mubarak si regele Abdullah al II-lea al Iordaniei au fost invitati de diplomatia americana sa asiste la intrevederile organizate la Washington “dat fiind rolul decisiv pe care l-au jucat in acest effort” de pace, a explicat Hillary Clinton.

0 comentariu

PULINSKY 18-04-2010 - 20:26

…dar asa… in 10 minute – s-au nascut exact atati chinezi cat au murit…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult