Acasa InternationalExterne SUA au comandat 300 de milioane de doze dintr-un potențial vaccin împotriva COVID-19

SUA au comandat 300 de milioane de doze dintr-un potențial vaccin împotriva COVID-19

scris de Misu Andrei
62 afisari

Departamentul de Sănătate din SUA (HHS) a comandat 300 de milioane de doze din potențialul vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford și speră ca primele doze să fie disponibile încă din luna octombrie, scrie Yahoo News, care citează Reuters.

Președintele Donald Trump a spus vinerea trecută că va folosi „fiecare avion, camion și soldat” pentru a distribui vaccinul împotriva COVID-19 care speră să fie gata până la finalul anului, potrivit presei americane. Programul de vaccinare denumit Operațiunea Warp Speed își propune să aibă 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 până în ianuarie 2021, deși niciodată un vaccin nu a fost creat de la zero într-un interval atât de scurt.

Autoritățile americane vor colabora cu AstraZeneca prin intermediul Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) – o componentă a Departamentului de Sănătate, pentru a accelera procesul de dezvoltare și producție al potențialului vaccin, care urmează să fie testat în SUA pe aproximativ 30.000 de voluntari în vara aceasta, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului de Sănătate din SUA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult