Acasa InternationalExterne SUA au testat o racheta care atinge de sase ori viteza sunetului

SUA au testat o racheta care atinge de sase ori viteza sunetului

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Fortele aeriene americane au anuntat ca au testat miercuri, in Pacific, o racheta de croaziera „hipersonica”, care atinge de sase ori viteza sunetului, adica peste 7.000 de kilometri pe ora, Mediafax. Acest tip de armament este conceput pentru a lovi tinte situate la distante mari in mai putin de o ora si ar putea inlocui rachetele balistice actuale.


„Suntem multumiti ca am reusit majoritatea testelor din prima misiune hipersonica a (rachetei ) X-15A”, a declarat Charlie Brink, directorul programului. El a declarat ca acest progres in domeniul motoarelor este „echivalenta” cu trecerea de la avionul cu elice la cel cu reactor, dupa cel de al Doilea Razboi Mondial. Dupa aproximativ 200 de secunde, o „anomalie a survenit, iar zborul s-a incheiat”, au precizat fortele armate aeriene, adaugand ca inginerii sai lucreaza pentru identificarea cauzelor problemei. Waverider a fost lansata de la bordul unui bombardier de tip B-52, care a decolat de la baza Edwards din California. Aceasta a atins mai intai viteza de 4,8 Mach, cu ajutorul unui propulsor, dupa care a fost activat motorul special al rachetei. Conceputa de Boeing si Pratt and Whitney Rocketdyne, racheta a atins altitudinea de aproximativ 21.300 de metri.

 

0 comentariu

Rasputin 07-04-2010 - 10:39

Când este vorba de curve şi nesimţiţi cu bani, atunci poliţia dispare.

Viorica Ianc 07-04-2010 - 14:54

Nu stiu la altii cum este prin Europa,
banuesc numai ca in Bucuresti nu se
intampla nimic…mai ales ca este vorba
de bogatasha de ilfov.
Daca era vorba de un barbat si BMW intze-
legeam ca ar avea nevoie sa-si dovedeasca
…barbatia !
Dar este o ea. o shoferita.
Nu stiu cum este in Bucuresti …dar la
altii exista legi de circulatie rutiera !

Si nu pot vedea colosul din masinutza
asta ! Poate colosul lipsei de respect
fata de oameni.
Cred ca shoferitza este proasta Satului !
Sau a Statului ! Sau tuta proasta ! Am
mai avut una !

Liviu 07-04-2010 - 21:45

… politia sa se sesizeze din oficiu si sa amendeze la maximum pe proprietarul limuzinei cu pricina dand in acest sens si un comunicat public prin care sa anunte populatia asupra acestui lucru ! Ce se intampla insa in realitate ?! ABSOLUT TOTI POLITISTII DE LA EVIDENTA AUTOTURISMELOR STIU DE ACEST INCIDENT SI HAHAIE DE PLACERE !!! Stiu cu exactitate a cui este masina si se vor duce sa-si incaseze spagile de rigoare, batandu-l prieteneste pe umar pe proprietarul masinii si al nevestei/fiicei/amantei care a folosit-o ! Ce sa-i faci, daca ai gresit trebuei sa platesti !!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult