Acasa InternationalExterne SUA: Cazul Ferguson se repetă la New York

SUA: Cazul Ferguson se repetă la New York

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Un mare juriu a decis ca un alt poliţist american să scape de urmărirea penală după moartea unui bărbat de culoare la New York, asemănător cazului din Ferguson.

SUA: Cazul Ferguson se repetă la New York (foto:kburgerlaw.com)

SUA: Cazul Ferguson se repetă la New York (foto:kburgerlaw.com)

Un mare juriu a decis miercuri să nu-l pună sub acuzare pe un poliţist responsabil de moartea unui bărbat de culoare la New York, în iulie, aceasta fiind a doua decizie favorabilă forţelor de ordine americane în ultimele două săptămâni. Eric Garner, în vârstă de 43 de ani, era acuzat de vânzare ilegală de ţigarete. Potrivit unei înregistrări video, el a fost imobilizat la pământ de mai mulţi poliţişti şi s-a plâns în repetate rânduri că nu poate respira.

Moartea sa pe 17 iulie a fost considerată omor de către medicul legist. Decizia luată de marele juriu de a nu-l inculpa pe Daniel Pantaleo, în vârstă de 29 de ani, a fost dezvăluită iniţial de publicaţiile New York Times şi New York Post, potrivit mediafax.

Aceasta intervine la zece zile după decizia unui alt mare juriu din Missouri, care a hotărât să nu-l pună sub acuzare pe un poliţist care a ucis, în august, un adolescent de culoare la Ferguson. Hotărârea de a nu-l pune sub acuzare pe poliţist, care ulterior şi-a anunţat demisia din poliţie, a alimentat tensiunile şi a provocat revolte la Ferguson săptămâna trecută. Autorităţile de la New York se tem că acum ar izbucni proteste mai violente.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult