Acasa InternationalExterne SUA: Cele mai scăzute temperaturi din ultimii 20 ani

SUA: Cele mai scăzute temperaturi din ultimii 20 ani

scris de C.S.
0 afisari

Statele Unite se confruntă cu cele mai scăzute temperaturi înregistrate în ultimele două decenii. Un val polar, însoțit de căderi abundente de zăpadă și ploi înghețate, a lovit centrul, nordul și estul țării.

Statele Unite se confruntă cu un val polar nemaiîntâlnit în ultimii 20 ani.

Recordul de temperatură negativă a fost consemnat luni în statul Montana, din nord-vest, unde mercurul termometrelor a coborât până la -53 de grade Celsius, alte recorduri fiind așteptate pentru ziua de marți.

Numeroase școli au fost închise și autoritățile locale au cerut populației să rămână în case. Zece persoane și-au pierdut viața în ultima săptămână din cauza gerului care acoperă zone întinse începând din nordul Statelor Unite și Canada până în Midwest și amenință regiuni de obicei ferite de temperaturi foarte scăzute, precum Tennessee și Alabama.

Traficul aerian este serios perturbat, peste 4.300 de zboruri fiind anulate, aproape jumătate pe aeroportul din Chicago, și 6.500 au avut întârzieri.

Și Canada este afectată cu valul de frig polar, în mai multe regiuni înregistrându-se sub -30 de grade Celsius, iar din cauza vântului puternic temperaturile resimțite au coborât până la -48 de grade Celsius.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult