Acasa InternationalExterne SUA cere eliberarea cât mai rapidă a Iuliei Timoşenko

SUA cere eliberarea cât mai rapidă a Iuliei Timoşenko

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Senatul SUA a solicitat printr-o rezoluţie adoptată miercuri, 19 septembrie, eliberarea urgentă a fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko.

iulia timosenko

SUA cere eliberarea urgenta a Iuliei Timoşenko

Rezoluţia în care este cerută eliberarea urgentă a Iuliei Timoşenko mai prevede şi  interzicerea acordării de vize americane persoanelor implicate în arestarea şi condamnarea simbolului revoluţiei portocalii din Ucraina. Proiectul de rezoluţie, adoptat, miercuri, cu unanimitate de voturi, aparţine senatorului James Inhofe şi reprezentantului majorităţii din Senat, Dick Durbin.

Dick Durbin, a declarat, potrivit Rador că „Această rezoluţie este adresată în mod clar Guvernului ucrainean. Aplicarea justiţiei selective împotriva oponenţilor politici nu îşi are locul într-o societate democratică. Fostul premier Iulia Timoşenko trebuie eliberat imediat”. În rezoluţie se menţionează că „Senatul SUA condamnă acţiunile administraţiei preşedintelui Viktor Ianukovici de condamnare la închisoare a fostului prim-ministru Iulia Timoşenko din motive politice” şi că aceasta „vine ca o completare la analiza şi protstele internaţionale cu privire la încălcările care au loc în prezent în Ucraina, reafirmând sprijinul puternic al Senatului SUA pentru Iulia Timoşenko şi alţi deţinuţi politici din întreaga lume”.

8 comentarii

Tache 20-09-2012 - 11:06

Iulia Timoşenko ameninţă cu o revoluţie violentă în Ucraina……este la Articole Similare, mai sus.

Raspunsul va fi….NNIIIIIEEEEEEETTTTTTT.

Asta este mai basescu decat basescu.

Si cu Adrian Nastase cum ramane ?

pathfinder 20-09-2012 - 14:16

Bre tu cam vorbesti singur.
Vezi ca am mai postat despre Ucraina.
E un butoi cu pulbere etnic si religios gata sa explodeze.
Vezi diferentele mari dintre vestul (Lvov), centrul (Kiev) si estul rusesc al acestei „tari”. Si de aspiratii, si de cultura, si de religie si nu in ultimul rand de limba materna. Si nu numai atat.
La asta se refera.

Da tu stii una si buna: portocaliu, portocaliu, portocaliu…
Te-au spalat astia creierul…

Ghita Bizonu' 20-09-2012 - 20:15

Deci dyo0a matale se rupe in 3: ina bucata catolicizara cu seddiu la Liov , una ortoidoxa cu sediu la Kiev si una bucata Novo Rusia (Donbas, Crimea si poa Odesa) se duce la Moscova …

BULA 23-09-2012 - 17:02

Ucraina este extrem de periculoasa, pentru ca detine arme nucleare. Chiar daca oficial armele nucleare au fost transferate Federatiei Ruse, adevarul e ca majoritatea nuclearistilor care au dezvoltat armamentul nuclear al URSS erau ucrainieni. Plutoniu are de la reactoarele nucleare, asa ca e de presupus ca are si componentele de baza pentru armele nucleare, daca nu chiar armele gata montate, ascunse sub pat sau in podul caselor.

Tache 20-09-2012 - 12:03

Din păcate, în condiţiile dificultăţilor economice din UE, se încearcă transferul facturilor către „fraieri” (expresie pe care am învăţat-o în noua locaţie). Discuţiile super – ideologizate despre democraţie, statul de rept, regula de drept, lovituri de stat de drept, „ţăndările” statelor de drept nu fac decât să acopere operaţiunea din săptămânile viitoare referitor la continuarea privatizărilor, în contextul în care doar firmele străine vor putea participa, din motive obiective, la aceste proceduri.

În perioada 2000-2004 s-au făcut numeroase sacrificii (inclusiv prin privatizări) în ideea că vom putea obţine cei 30 de miliarde de euro, fonduri nerambursabile pentru perioada 2007-2013 în vederea modernizării economiei. Nu am obţinut decât 10 %. Unde s-au dus restul de bani? Nu ar trebui să cerem utilizarea completă a acestor fonduri, înainte de a continua cu privatizările – sub forma vânzării mobilei din casă?

Fragment din articolul lui Adrian Nastase, ” Nevoia de decolonizare ”.

Tache 20-09-2012 - 12:14

Un fost prim-ministru şi totodată o persoană care a fost principalul actor în procesul de integrare europeană a României recunoaşte, în clar text, că privatizările au fost de fapt nişte „sacrificii”, ceea ce implică o constatare neplăcută: toate discuţiile din acea perioadă despre necesitatea „atragerii investitorilor străini” şi „modernizării companiilor privatizate” au fost de fapt metode a de a prosti electoratul credul. Ceea ce Adrian Năstase uită să menţioneze, dar este evident pentru oricine care a observat procesul de integrare a României în Uniunea Europeană, este că şi promisiunile celor 30 de miliarde de euro au fost promisiuni „pentru fraieri” fapt certificat de „perfomanţa” guvernelor post-aderare, care nu au reuşit să absoarbă mai mult de 10% din banii „alocaţi” României.

Economia României a intrat într-un cerc vicios: pentru a menţine nivelul adecvat al cheltuielilor bugetare (în care se include şi furtul guvernanţilor) statul este nevoit să se împrumute, iar creditorii forţează guvernul să vândă întreprinderile care au mai rămas neprivatizate. Adrian Năstase face o precizare importantă la sfârşitul articolului citat:

„Nu am în vedere, în nici un fel, ieşirea din UE, ci doar necesitatea recâştigării demnităţii de a ne exercita, la fel ca ceilalţi membri, drepturile suverane în apărarea intereselor naţionale.”

Recâştigarea demnităţii naţionale este un scop nobil, dar irealizabil fără putere economică, iar statul român este foarte slab, rămas fără controlul propriei economii şi fără controlul propriului sistem financiar. Americanii spun că „might makes right”, adică, în traducere liberă „cel puternic are dreptate”, dar România, o ţară care şi-a vândut „mobila din casă”, nu poate fi considerată suficient de puternică pentru a-şi exercita suveranitatea în cadrul Uniunii Europene.

Huhu Ciu 23-09-2012 - 13:45

Iulia T. are pile la evreii din SUA!

digital 23-09-2012 - 15:44

ștoarfa a înstrăinat sub mandatul ei cele mai valoroase capacități ale economiei ucraineene,pe bani mărunți și unor indivizi trimiși cu dedicație de occident!
normal că sua o vrea la adăpost pe nemernică!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult