Acasa InternationalExterne SUA – Cleveland: Poliștii au ucis un băiat de 12 ani înarmat cu un pistol cu bile

SUA – Cleveland: Poliștii au ucis un băiat de 12 ani înarmat cu un pistol cu bile

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Un copil în vârstă de 12 ani, care avea asupra lui un pistol de jucărie ce semăna cu o armă reală, a fost ucis de poliţişti într-o zonă de joacă din Cleveland, în Ohio.

SUA - Cleveland: Poliștii au ucis un băiat de 12 ani înarmat cu un pistol cu bile (foto:cleveland.com)

SUA – Cleveland: Poliștii au ucis un băiat de 12 ani înarmat cu un pistol cu bile (foto:cleveland.com)

Sâmbătă după-amiază, doi polițiști au ajuns într-o zonă de joacă în aer liber după ce au fost semnalaţi prin telefon în legătură cu prezenţa unei persoane înarmate cu un pistol care ia la ţintă trecătorii. Cei doi poliţişti i-ar fi cerut băiatului să ridice mâinile în aer dar acesta „ar fi ridicat mâinile spre şold pentru a lua pistolul”, potrivit unui comunicat difuzat de divizia de poliţie desemnată cu anchetarea folosirii forţei letale. Poliţiştii au deschis focul şi l-au lovit pe băiat în piept. Conform unui ziar local, copilul a murit duminică, iar numele lui nu a fost dat publicităţii.

După mai multe focuri de armă, poliţiştii ar fi realizat că „arma aflată în posesia suspectului în vârstă de 12 ani era un pistol de tip airsoft (cu bile) care seamănă cu un pistol semiautomat, cu siguranţa trasă”. Conform mediafax, pooliția locală a anunțat că unul dintre aceștia are mai puţin de un an de experienţă, iar celălalt zece ani, a declarat preşedintele unui sindicat al poliţiştilor pentru cotidian. Potrivit unei înregistrări telefonice, persoana care a sunat la poliţia a declarat că arma este „probabil de jucărie„.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult