Acasa InternationalExterne SUA despre stoparea finanțǎrilor cǎtre Statul Islamic (SI)

SUA despre stoparea finanțǎrilor cǎtre Statul Islamic (SI)

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Secretarul american al Trezoreriei, Jack Lew, a anunţat, ȋn seara de miercuri, 17 septembrie, cǎ ȋntreruperea finanţărilor de care beneficiază Statul Islamic este un demers complicat.

SUA despre stoparea finanțǎrilor cǎtre Statul Islamic (foto:cnnarabic.com)

SUA despre stoparea finanțǎrilor cǎtre Statul Islamic (foto:cnnarabic.com)

Jack Lew a declarat ȋn cursul unei conferințe la Univesitatea California din Los Angeles cǎ Washingtonul şi comunitatea internaţională colaborează pentru „tăierea” finanţărilor de care beneficiază gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), un obiectiv pe care l-a calificat ca fiind „complicat”. Secretarul american al Trezoreriei a menționat cǎ „este foarte important să colaborăm cu partenerii noştri din lume cu scopul de a identifica şi de a încerca să tăiem atât cât este posibil fluxul de finanţări” de care beneficiază SI. Potrivit oficialului american, aceste „ste un demers complicat din cauza lipsei de transparenţă, atât cu privire la originea banilor, cât şi cu privire la modalităţile prin care aceştia ajung la ei”, dar a dat asigurǎri cǎ „noi lucrăm în acest sens şi facem tot posibilul pentru a limita aceste fluxuri de finanţare„.

Gruparea SI, apărută în contextul conflictului sirian în primăvara lui 2013, a ocupat teritorii în Siria şi Irak, unde a preluat controlul asupra infrastructurii petroliere. Conform mediafax, SUA au făcut apel la crearea unei coaliţii internaţionale contra SI şi şi-au afişat hotărârea de a viza „sanctuare” în Siria ale grupării.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult