Acasa InternationalExterne SUA: Femeie executată într-o închisoare din Georgia după 70 de ani

SUA: Femeie executată într-o închisoare din Georgia după 70 de ani

scris de C.P.
18 afisari

Statul american Georgia a executat-o miercuri pe singura femeie aflată pe culoarele morții în închisorile sale, acesta fiind prima dată în ultimii 70 de ani când o sentință capitală este dusă la executare împotriva unei femei în acest stat, relatează Reuters.

Kelly Gissendaner

Kelly Gissendaner

Kelly Gissendaner, în vârstă de 47 de ani, a murit prin injecție letală, într-o închisoare din Jackson, statul Georgia, a anunțat postul de televiziune WSB-TV din Atlanta.

Gissendaner fusese condamnată la pedeapsa capitală pentru punerea la cale a asasinării soțului ei, în 1997.

Papa Francisc, care a încheiat duminică o vizită de șase zile în SUA și este un oponent deschis al pedepsei capitale, le ceruse autorităților americane să comute sentința femeii.

Comisia pentru grațieri și eliberări pe cauțiune din Georgia s-a întrunit marți pentru a decide dacă își menține refuzul anterior de a comuta sentința capitală la închisoare pe viață. Membrii comisiei nu au fost mișcați de ultimul apel la clemență al condamnatei, care invocase în favoarea sa purtarea exemplară în detenție și remușcările față de fapta comisă.

Curtea Supremă a SUA a respins marți cererea de ultim moment a avocaților lui Kelly Gissendaner de amânare a execuției.

Femeia, în vârstă de 46 de ani și mamă a trei copii, a fost condamnată la pedeapsa capitală după ce și-a ucis soțul, Doug Gissendaner, printr-un plan pus la cale împreună cu amantul ei, Gregory Bruce Owen. Deși a fost autorul fizic al asasinatului, acesta din urmă a fost condamnat la închisoare pe viață, întrucât la proces a depus mărturie împotriva femeii.

Potrivit autorităților americane, în ultimii 100 de ani în Statele Unite au fost executate circa 40 de femei condamnate la moarte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult