Acasa InternationalExterne SUA: Furtuna tropicalǎ Arthur ar putea strica ziua de 4 iulie

SUA: Furtuna tropicalǎ Arthur ar putea strica ziua de 4 iulie

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Furtuna tropicală Arthur s-a amplificat miercuri, 2 iulie, deversând trombe de apă pe unele plaje în sud-estul  SUA şi putându-se transforma în uragan joi, cu o zi înaintea Zilei Naţionale.

SUA: Furtuna tropicalǎ Arthur ar putea strica ziua de 4 iulie (foto:abcnet.go.com)

Furtuna tropicală se afla la aproximativ 165 de kilometri nord-est de Cape Canaveral, în statul Florida (sud-est), şi prezenta rafale de vânt de până la 95 de kilometri pe oră, a precizat Centrul Naţional al Uraganelor (NHC), cu sediul la Miami. NHC a adăugat că furtuna „ar urrma să se transforme în uragan până joi”. Locuitori şi turişti, aşteptaţi în masă pe plaje şi în zona de coastă în Statele Unite odată cu apropierea weekendului prelungit de 4 iulie, vor fi nevoiţi s-şi revizuiască planurile din cauza furtunii.

Aproape o jumătate de milion de vizitatori sunt aşteptaţi pe plajele din North Carolina şi South Carolina vineri, zi liberă, când începe cel mai important weekend în domeniul turistic în această regiune. Nivelul precipitaţiilor urmează să atingă cinci centimetri în partea de est a Floridei şi North Carolinei, iar în unele zone chiar dublu, potrivit NHC.

Arthur se deplasa către nord cu o viteză de 11 kilometri pe oră, însă meteorologii se aştepta ca viteza să crească în timp ce furtuna se apropie de plajele foarte frecventate Outer Banks, în North Carolina. Conform mediafax, Arthur este prima furtună tropicală din sezonul uraganelor în Atlantic, care începe pe 1 iunie şi se încheie la 30 noiembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult