Acasa InternationalExterne SUA şi Israel, iritate de dotarea Siriei cu rachete ruseşti Bastion

SUA şi Israel, iritate de dotarea Siriei cu rachete ruseşti Bastion

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

,Planurile Rusiei de a vinde Siriei două baterii de rachete Bastion cu rachete antinavă Oniks au stârnit imediat opoziţia Statelor Unite ale Americii şi a Israelului. Decizia Rusiei de a vinde rachete de croazieră Damascului reprezintă o nouă ameninţare la adresa Israelului, a estimat premierul de la Ierusalim Benjamin Netanyahu, care a declarat că este necesar un răspuns tehnologic, transmite Radio Romania Actualităţi.


Atât Israelul, cât şi Statele Unite, au cerut Moscovei să nu vândă Siriei arme sofisticate, însă ministrul rus al apărării a anunţat că va fi respectat acordul semnat în 2007. Observatori politici au remarcat că Israelul s-a abţinut până acum să vândă arme în zone strategice pentru Rusia. Se apreciază că furnizarea de arme sofisticate Siriei, care ar putea ajunge la miliţiile shiite Hezbollah din Liban, în contextul relansării tratativelor de pace, nu reprezintă un gest încurajator pentru ţările moderate din Orientul Mijlociu, ci mai degrabă este un premiu pentru extremişti. Ministrul israelian al apărării, Ehud Barak, a declarat că Ierusalimul este optimist în privina răspunsului administraţiei americane cu privire la solicitarea Israelului de a i se furniza arme sofisticate precum bombele care pot penetra buncăre. Ehud Barak a avut convorbiri cu secretarul american al apărării Robert Gates şi consilierul pentru securitate naţională James Jones. Anturajul ministrului israelian al apărării a apreciat că legăturile strategice în domeniul apărării naţionale între Israel şi Statele Unite sunt la apogeu şi este esenţial ca Israelul să-şi păstreze în regiune superioritatea tehnologică.

0 comentariu

pompei 26-04-2010 - 06:22

di ce am lecturat pe aici, observ ca personaje pseudo precum AFOFONDELEI SI ultimul, Barbu Stefan asta care sambata se mai uita odata sa vada ce mai scrie la comentariile ACESTUI ARTICOL, par una si acceasi persoana. Dupa parerea mea, de psiholog, e vorba de un coleg invidios rau rau rau, poate chiar de la ziuaveche. sa va fie rusine daca asa faceti jurnalism, bagantd bete in roate altora!

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS