Acasa InternationalExterne SUA: Incendiu la un sit de depozitare al deșeurilor nucleare

SUA: Incendiu la un sit de depozitare al deșeurilor nucleare

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Pompierii încercau să stingă miercuri un incendiu la un sit de stocare a deșeurilor nucleare din statul New Mexico, persoanlul fiind evacuat cu succes.

SUA: Incendiu izbucnit la un sit cu deșeuri nucleare (foto:wrex.com)

Incendiul a izbucnit de la un vehicul ce transporta sare în subsolul Waste Isolation Pilot Plant (WIPP) din apropiere de Carlsbad (SV SUA) a explicat ministerul american al energiei într-un comunicat. WIPP asigură stocarea deșeurilor radioactive de activitate medie și viață lungă, rezultate din activitățile de apărare americane.

„Tot personalul care lucrează în subsol a fost evacuat la suprafață”, a precizat ministerul, adăugând că ”niciun deșeu nu se află în apropierea incendiului”. Toate activitățile de manipulare a deșeurilor au fost suspendate și „mai mulți angajați” au fost transferați la spital, deoarece ar fi putut inhala fum după ce incendiul a izbucnit în jurul orei 11 (18 ora Romȃniie), potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult