Acasa InternationalExterne SUA incep retragerea trupelor combatante din Irak

SUA incep retragerea trupelor combatante din Irak

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Pana la data de 31 august, fortele americane dislocate in Irak „vor renunta la operatiunile de lupta”, urmand ca misiunile ulterioare sa se limiteze la contraterorism, protectia civililor si pregatirea militarilor irakieni. Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a confirmat ca trupele combatante americane isi vor inceta misiunile pana la sfarsitul acestei luni.


Liderul de la Casa Alba a dat asigurari ca termenul de 31 august va fi respectat, dar a precizat ca in Irak va ramane un contingent important, care se va ocupa de antrenarea fortelor de securitate irakiene, transmite Radio Romania Actualitati. Din cei 65 de mii de soldati detasati in Irak, 50 de mii vor ramane si anul viitor in regiune. Ei nu vor mai avea insa de indeplinit misiuni de lupta, urmand sa se ocupe de pregatirea militarilor irakieni.Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, isi indeplineste astfel promisiunea facuta in campania electorala de a pune capat razboiului inceput in 2003. „Chiar daca teroristii incearca sa impiedice procesul de dezvoltare al Irakului, eforturile soldatilor nostri si ale partenerilor locali au facut ca gradul de violenta in aceasta tara sa fie cel mai scazut din ultimii ani. „De acum inainte, ne vom concentra asupra pregatirii soldatilor irakieni pentru misiuni de contraterorism si vom asigura protectia civililor”, a spus presedintele american. „Misiunea militara condusa de trupele noastre va fi inlocuita de una civila, condusa de diplomatii nostri”, a declarat presedintele Obama la un congres al veteranilor americani cu dizabilitati. Irakienii se tem insa ca retragerea Statelor Unite va determina o intensificare a actiunilor gruparii teroriste Al-Qaeda, care ar putea profita si de tergiversarile privind formarea unui nou guvern. Desi alegerile au avut loc in martie, factiunile sunite, siite si kurde nu au ajuns inca la un consens privind numele noului prim-ministru, ceea ce ar putea da peste cap planurile americane

 

0 comentariu

fanariotu 14-04-2010 - 15:59

Pai ce mie imi plateste statul intretinerea?Daca ii trebuie proprietati atunci are si obligatia intretinerii lor.!Prea multe ,,plosnite,,trebuie intretinute din saracia noastra,atatia paraziti s-au aciuat langa BUGETUL STATULUI,incat il sufoca de tot.Copii si batranii nostrii duc o viata chinuita,si niste neaveniti au pretentia sa fie intretinuti.!Rusine….

Iancu 15-04-2010 - 18:58

A fost dorinta lui Constantinescu,sustinut de PNCD,ca fostii sefi de stat sa-si mentina statutul de profitor dupa terminarea mandatului.In stilul romanesc s-a legiferat o casa cadou.Au aderat si mafiile care il sutineau pe Iliescu ,la acordarea acestui privilegiu.Patazitul Mihai,a dorit sa fie suportate si cheltuielile de intretinere.
Profitorii s-au prefacut ca nu cunosc faptul ca presedintele USA nu primeste gratuit o casa la terminarea mandatului.De la Casa Alba,el pleaca la casa pe care a dobandit-o ,fara sa-i acorde statul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult