Acasa InternationalExterne SUA încep să desfăşoare scutul antirachetă

SUA încep să desfăşoare scutul antirachetă

scris de M.A.
3 afisari

Administraţia americană face primul pas în desfăşurarea sistemului de apărare antirachetă pentru a proteja Europa împotriva unei potenţiale ameninţări nucleare iraniene.

SUA încep să desfăşoare scutul antirachetă

U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Cory Rose

Pentru o perioadă de şase luni, Statele Unite vor trimite în Marea Mediterană o navă de război dotată cu un sofisticat sistem radar Aegis. Operaţiunea va reprezenta prima din cele patru faze de desfăşurare a sistemului de radare şi interceptori ce vor fi instalaţi în următorul deceniu în Europa. În faza a doua vor fi desfăşuraţi interceptori tereştri în România în 2015 iar în 2018 urmează să fie plasat un sistem de interceptori în Polonia.

„Este prima demonstraţie concretă a angajamentului american faţă de apărarea antirachetă a aliaţilor şi partenerilor din Europa”, a arătat într-un interviu , directorul pentru politicile nucleare şi de apărare antirachetă ale Pentagonului, John F.Plumb, transmite România Actualităţi. Potrivit planului adiministraţiei Obama, desfăşurarea scutului antirachetă va începe cu plasarea unor interceptori antirachetă şi radare pe mare. Ulterior, anul acesta ar urma să fie plasate radare în sudul Europei. Locaţia exactă a acestora nu a fost decisă deocamdată, însă, potrivit Pentagonului, oficialii americani sunt încă în discuţii cu câteva state.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult