SUA. La Benghazi (Libia) a fost atac terorist | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne SUA. La Benghazi (Libia) a fost atac terorist

SUA. La Benghazi (Libia) a fost atac terorist

scris de P.C.R.
1 afisari

Hillary Clinton, secretarul de stat al SUA, a recunoscut că asaltul de la 11 septembrie asupra Consulatului american de la Benghazi (Libia) a fost într-adevăr un atac terorist, confirmând astfel anunţul făcut joi de Casa Albă după mai multe zile de declaraţii divergente.

Rebelii libieni in Benghazi

“Ce s-a întâmplat la Benghazi a fost un atac terorist şi nu ne vom linişti înainte de a-i găsi şi trimite în faţa justiţiei pe teroriştii care au asasinat patru americani”, printre care ambasadorul în Libia, Chris Stevens, a declarat şefa diplomaţiei de la Washington în cursul unei conferinţe de presă. Joi, pentru prima dată, purtătorul de cuvânt al casei Albe, Jay Carney, a calificat ca ‘terorist‘ atacul asupra consulatului american la Benghazi, exprimându-şi în acelaşi timp nedumerirea în legătură cu nivelul de premeditare al atentatului.
În ultima săptămână, responsabili americani, în declaraţii oficiale sau sub protecţia anonimatului, au făcut afirmaţii uneori contradictorii cu privire la acest atac ce a costat viaţa ambasadorului Chris Stevens şi a trei agenţi americani. Miercuri, directorul Centrului de luptă împotriva terorismului, Matthew Olsen, a calificat drept ‘terorist’ acest atac, afirmând însă că a fost comis într-o ‘manieră oportunistă’. În ajun, Departamentul de Stat a evitat referirea la un ‘act terorist’, subliniind că FBI efectuează o ‘anchetă completă’ privind tragedia de la Benghazi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult