Acasa InternationalExterne SUA liniştesc Turcia, după atacurile lui Rick Perry

SUA liniştesc Turcia, după atacurile lui Rick Perry

scris de M.A.
0 afisari

Administraţia SUA a respins afirmaţiile referitoare la Turcia ale lui Rick Perry, care a afirmat că ţara este condusă de „terorişti”.

SUA TurciaRick Perry este candidat la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Turcia a protestat vehement împotriva declaraţiilor făcute luni de guvernatorul Texasului în cadrul unei dezbateri care precede alegerile primare din Carolina de Sud, obligând Departamentul de Stat american să se distanţeze public de afirmaţiile lui Rick Perry, deşi nu are obiceiul de a reacţiona la afirmaţiile candidaţilor la învestitura republicană, transmite Agerpres.

„Suntem în profund şi total dezacord cu această afirmaţie”, a afirmat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner, în cadrul unei conferinţe de presă, referitor la afirmaţiile făcute de Perry în legătură cu Turcia.

Turcia este unul dintre cei mai vechi membri ai NATO, un aliat fidel al Alianţei Nord-Atlantice şi un aliat cu greutate al SUA„, a adăugat Mark Toner.

Rick Perry a afirmat luni că Turcia ar trebui exclusă din NATO, ca răspuns la o întrebare al unui ziarist de la Fox News, care a spus că Ankara a ameninţat cu o acţiune militară Israelul şi Ciprul. „Evident, atunci când aveţi o ţară care este condusă de ceea ce multe persoane consideră că sunt terorişti islamişti, atunci când veţi începe să vedeţi acest gen de iniţiative (…), atunci da”, această ţară trebuie exclusă din NATO, a răspuns Perry.

Namik Tan, ambasadorul Turciei la Washington, a estimat într-un comunicat că ţara descrisă de către Rick Perry „pur şi simplu nu există”, declarându-se „dezamăgit şi îngrijorat” în legătură cu afirmaţiile acestuia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult