Acasa InternationalExterne SUA, nemultumite de decizia Frantei de a vinde nave militare Rusiei

SUA, nemultumite de decizia Frantei de a vinde nave militare Rusiei

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

.Robert Gates, secretarul american al Apararii, si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu decizia Frantei de a vinde Rusiei nave de razboi din clasa Mistral.


Potrivit New York Times, in cadrul unei intalniri avute luni cu omologul sau francez, Herve Morin, acesta a mai adugat ca, totusi, Statele Unite nu pot face nimic sau aproape nimic pentru a impiedica incheierea contractului. In urma unor negociei care au durat aproape patru luni, oficialii francezi au acceptat sa vanda Rusiei o nava militara din clasa Mistral, dar, potrivit presei franceze, in prezent, se poarta discutii pentru vanzarea a inca trei vase.

 

Decizia Frantei a starnit ingrijorare si in randul fostelor republici sovietice, in frunte cu Georgia, care vede navele ca pe o amenitare directa la adresa ei, in cazul in care acestea vor fi concentrate in Marea Neagra. In replica, ministrul francez al Apararii a declarat ca razboiul rece s-a incheiat demult, iar Rusia s-a schimbat. Acesta a mai adugat ca Moscova trebuie privita ca un partener in stabilitatea globala si, prin urmare, nu ar trebui sa existe obiectii in legatura cu aceasta intelegere. Costul unei astfel de nave de asalt este de aproximativ 750 de milioane de dolari, aceasta fiind capabila sa transporte elicoptere, vehicule blindate si trupe.

1 comentariu

memnon 28-02-2011 - 09:20

Francezii risca sa ia bataie de la propriile lor jucarii

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult