Acasa InternationalExterne SUA – Pagubele valului de frig polar

SUA – Pagubele valului de frig polar

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Daunele estimate în urma valului de frig istoric, care s-a abătut din primele zile ale lunii ianuarie asupra SUA, au fost estimate la cel puțin 5 miliarde de dolari.

SUA - Pagubele valului de frig polar (foto:thehindu.com)

Timp de mai multe zile, statele din centrul și estul SUA s-au aflat sub influența unor mase de aer rece provenind din Arctica. Evaluarea preliminarǎ făcute de compania Planalytics, specializată în efectele vremii asupra economiei, menționeazǎ cǎ pȃnǎ ȋn prezent pagubele valului de frig polar se ridicǎ la peste 5 miliarde de dolari.

Temperaturile scăzute au afectat un teritoriu cu peste 200 milioane de locuitori. Nu s-a semnalat avarieri grave ale infrastructurii, dar vremea nefavorabilă a răpit viața a circa 21 de persoane în această perioadă în SUA, conform unui bilanț reactualizat miercuri de către autoritățile americane. Potrivit companiei Planalytics, prejudiciile de cinci miliarde sunt relativ scăzute, comparativ cu situația din 2010, când un val de frig polar a provocat pagube în valoare de 25-30 miliarde de dolari. De asemenea, experții nu cred că frigul ar putea provoca o încetinire a creșterii economice a SUA.

Între timp, valul de frig care de mai multe zile a pus stăpânire pe SUA a început să scadă în intensitate. Conform Agerpres, Serviciul Naționale pentru Meteorologie al SUA a anunțat cǎ în următoarele zile temperaturile vor crește treptat aproape pe întreg teritoriul țării, după cum scrie agenția de presă menționată

1 comentariu

urbos 09-01-2014 - 13:48

Mai bine nu, lasa asa, sa fie frig.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult