Acasa InternationalExterne SUA pedepsesc UNESCO pentru Palestina. Întâlnire Obama-Blair

SUA pedepsesc UNESCO pentru Palestina. Întâlnire Obama-Blair

scris de D.P.
3 afisari

SUA au suspendat acordarea contribuţiei la UNESCO după aderarea Palestinei la această agenţie a ONU.

Obama si Blair

UNESCO a decis luni la Paris admiterea Palestinei ca membru cu drepturi depline cu 107 voturi ”pentru”, 52 ”abţineri” şi 14 voturi ”împotrivă”. ”Trebuia să efectuăm un vărsământ de 60 milioane de dolari la UNESCO în noiembrie şi nu-l vom mai face”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Victoria Nuland.  Casa Albă a estimat anterior, luni, că acest vot este ”prematur” şi ”contraproductiv” în perspectiva unei reluări sperate a negocierilor de pace în Orientul Mijlociu.

Preşedintele american, Barack Obama, l-a primit luni pe fostul premier britanic Tony Blair, trimisul special al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, în Biroul Oval de la Casa Albă, transmite Agerpres. Barack Obama a refuzat să ofere presei detalii referitoare la întâlnirea sa cu Blair. Casa Albă n-a precizat dacă Blair s-a întâlnit cu Obama în cadrul funcţiei fostului premier britanic în Cvartet /SUA, ONU, UE, Rusia/, nici n-a oferit mai multe detalii, afirmând că cei doi au abordat mai multe subiecte.
AFP notează că întâlnirea Obama-Blair survine după ce, în cursul zilei, UNESCO a admis Palestina ca membru cu drepturi depline.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS