Acasa InternationalExterne SUA: Polițistul din Ferguson depsre faptele comise

SUA: Polițistul din Ferguson depsre faptele comise

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Darren Wilson, poliţistul care l-a ucis pe tânărul de culoare din Ferguson, a afirmat într-un interviu televizat de marți, 25 noiembrie, că are „conştiinţa curată” și că ar fi acţionat la fel în cazul unui tânăr alb.

SUA: Polițistul din Ferguson depsre faptele comise (foto:wptv.com)

SUA: Polițistul din Ferguson depsre faptele comise (foto:wptv.com)

Expimându-se pentru prima oară în public de la producerea dramei, Darren Wilson a explicat că pe 9 august îi era teamă că va fi ucis, înainte de a utiliza pentru prima oară arma şi de a trage 12 gloanţe în direcţia tânărului Michael Brown, în vârstă de 18 ani. „Am conştiinţa curată pentru că ştiu că mi-am făcut datoria”, a declarat poliţistul. „Eu nu cred că acest fapt mă va urmări. Va rămâne ca ceva ce mi s-a întâmplat”, a adăugat Darren Wilson.

Întrebat dacă ar fi procedat la fel în cazul unui tânăr alb, poliţistul a răspuns: „Da (…), fără îndoială”. El îl descrie pe Michael Brown, un tânăr de 1,93 şi 130 de kilograme, ca pe un „bărbat puternic”, comparându-l cu luptătorul Hulk Hogan. „El s-a aruncat asupra mea, avea de gând să mă ucidă”, a relatat poliţistul Darren Wilson. Poliţistul a declarat că i-a fost teamă că Michael Brown ar fi încercat să-i ia arma şi a dat asigurări că a acţionat în legitimă apărare. „M-am întrebat: pot să trag asupra acestui individ? Pot să o fac în mod legal? Şi răspunsul meu a fost: trebuie să o fac”, a declarat el. Darren Wilson a spus că îşi doreşte să ducă o viaţă normală.

Un juriu popular a anunţat luni, 24 noiembrie, că nu îl va pune sub acuzare pe Darren Wilson, apreciind că poliţistul a acţionat în legitimă apărare în momentul în care a tras în direcţia lui Michael Brown, care iniţial l-a lovit peste faţă după care a fugit. Conform mediafax, anunţarea acestei decizii a provocat o noapte de violenţe şi revolte în orăşelul Ferguson, care era păzit marţi seara de 2.200 de membri ai Gărzii Naţionale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult