Acasa InternationalExterne SUA pregatesc racheta hipersonica

SUA pregatesc racheta hipersonica

scris de Ziua Veche
26 afisari

Statele Unite ale Americii dezvolta o racheta prin care se poate ajunge in orice colt al planetei in mai putin de o ora. Noua racheta va fi creata pentru a contracara miscarile rapide ale adversarilor precum fuga lui Osama ben Laden din 1998 cand teroristul a fugit dintr-o tabara de antrenament al-Quida inainte ca aceasta sa fie lovita de rachete.


 

Interesul lui Barack Obama pentru Prompt Global Strike (PGS), un program de arme non-nucleare, a alarmat China si Rusia si a complicat negocierile privind reducerea armelor nucleare.

Oficiali de la Casa Alba au confirmat saptamana trecuta ca presedintele, care a obtinut Premiul Nobel pentru Pace anul trecut, analizeaza dezvoltarea unei noi clase de rachete hipersonice ghidate, care isi pot atinge tinta cu o viteza de aproximativ 5.800 de kilometri pe ora, anunta Mediafax.

Aceasta este de aproximativ sapte ori mai rapida decat o racheta de croaziera de tip Tomahawk. „Capacitatea de a ataca o serie larga de tinte intercontinentale, in mod prompt si fara apel la arme nucleare, reprezinta o (optiune) de o importanta centrala in securitatea Statelor Unite”, a declarat Daniel Goure, un expert in aparare din cadrul Institutului Lexington din Virginia.

Casa Alba a solicitat o finantare in valoare de 250 de milioane de dolari din partea Congresului, din bugetul de anul vitor, pentru cercetari in domeniul tehnologiilor hipersonice. Noua arma poate fi lansata din aer, de pe sol sau din apa cu o racheta cu raza lunga de actiune, la o altitudine suborbitala, de peste 106 kilometri.

Racheta lanseaza un avion hipersonic fara pilot, care primeste date prin satelit in timp ce se indreapta catre tinta cu o viteza de cinci ori mai mare decat viteza sunetului, generand atat de multa caldura, incat trebuie protejat cu materiale speciale pentru a evita topirea.

Pentagonul poate opta ca focosul sa se imparta in zeci de fragmente letale, in ultimele secunde ale zborului, sau sa loveasca pur si simplu tinta, bazandu-se pe energia kinetica devastatoare, pentru a distruge orice intalneste in calea ei.

0 comentariu

anonim 01-04-2010 - 20:05

Jighodhia dhrachului, turnatorule !

Caramache 01-04-2010 - 23:27

… poti sa si crezi deklaratia SRS-ului ca doar fu facuta taman pe 1 aprilie…..

lolek 02-04-2010 - 11:46

eu il cred! de ce nu? prezumtia de nevinovatie e valabila pentru oricine…timpul va dovedi cine are dreptate

Huhu 12-04-2010 - 14:14

Vai de creierul tau, e gol!

G. Mihai 18-04-2010 - 10:34

Cam trist, sa stai aproape 4 ani cu oamenii adversarului „in casa” si fara sa te sesizezi ca iti consuma resursele in mod aberant, ca iti blocheaza capabilitatile de reactie si iti compromite obiective strategice si poate chiar mai mult…
Si asta i se intampla celui mai puternic capitalist al Romaniei?! Trist…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS